Mørkhåret kvinde i træningtøj strækker ud i fitnesscenter
© iStock

5 tegn på, du spiser alt for lidt i forhold til din træning

Er du sikker på, du får nok energi i løbet af dagen? Hvis du træner, skal du nok spise ENDNU mere, end du måske tror.

3. maj 2017 af Anja Bruneskjold

Det kan være svært at nå at spise alt det, du skal i løbet af en dag. Og særligt, hvis du træner meget - for så skal kroppen pludselig have endnu mere energi, end den plejer.

Du spiser ikke efter træning

Mange tror fejlagtigt, at deres træning er spildt, hvis de spiser lige efter træning. Men sandheden er, at kroppen har brug for fornyet energi for igen at kunne fungere optimalt.

Du er træt hele tiden

Du spiser højst sandsynligt alt for få kalorier i løbet af en dag. Husk, hvor vigtigt det er, at du indtager endnu mere mad, end du plejer på de dage, hvor du træner. Din træthed kan dog også skyldes søvnmangel eller stress fx.

Du er ofte syg

Det er virkelig vigtigt, at du får rigeligt med mad, vitaminer og mineraler - og særligt, hvis du træner. Hvis du er én af dem, som er syg lidt oftere end andre, så tag et kig på din mad. Får du fx nok C-vitamin og zink?

Din menstruation er uregelmæssig

Hvis din menstruation er alt for uregelmæssig, bør du reagere med det samme. Ofte sker det for folk, hvis BMI ligger langt under normalen. Men det kan altså også ske for personer, der umiddelbart er normalvægtige. Ofte er den uregelmæssige menstruation et tegn på, at du ikke får næring nok, og derfor ikke har det rette hormon-niveau i kroppen.

Du er “bange” for mad

Undgår du at spise, når du er sulten? Og gør du alt for ikke at skulle med til sociale arrangementer, hvor der skal indtages mad? Så er det på tide at ringe til en professionel, der kan hjælpe dig af med dit usunde forhold til mad.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: