Sådan får du mest ud af din kaffe

Kaffe kan drikkes på to måder. Den usunde, hvor du drikker alt for store mængder, og den sunde, hvor du både nyder smagen og de opkvikkende egenskaber.

1. marts 2011 af I FORM

Kaffe på den sunde måde betyder, at du begrænser dit forbrug, men til gengæld kan du så hellige dig kvaliteten, så hver eneste kop bliver en aromatisk oplevelse.

1. Køb en kvalitetskaffe, og opbevar den i en lufttæt beholder, medmindre du drikker den 8-10 dage efter åbning. Kaffen har bedst af at stå i køleskabet.

2. Den bedste kaffe laver du med filter og tragt eller på en stempelkande. Brug koldt vand til brygningen. Husk, at vandet ikke må være mere end 95 grader varmt, når det hældes over bønnerne. Omvendt er den gammeldags kogekaffe usund, fordi stoffer som kahweol og cafestol ikke filtreres fra.

3. Drik kaffen, mens den er frisk og nybrygget. Gerne inden for 20 minutter efter at du har brygget den. Herefter mister den nemlig meget af sin aroma. Laver du kaffe på maskine, skal den enten drikkes med det samme eller hældes på en termokande.

4. Bruger du mælk i kaffen, får du den bedste smagsoplevelse ved at varme mælken op, så den har samme temperatur som kaffen. Ellers stjæler mælken kaffens aroma, når den hældes i.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: