Juice styrker hjernen

Drik masser af frugtjuice, og mindsk din risiko for at udvikle bl.a. alzheimer, når du bliver gammel.

14. april 2010 af I FORM

Sådan lyder budskabet fra forskere fra universitetet i Glasgow, og årsagen er juicens høje indhold af antioxidanter, især af underarterne flavan-3-oler, antocyaniner og hydroxycinnamater. Stofferne menes bl.a. at kunne forebygge kroniske sygdomme ved at bekæmpe de såkaldte frie radikaler, der ødelægger vores celler.

Den juice, der klarede sig bedst i testen, var lavet af sorte vindruer, og især sorten concord indeholder mange antioxidanter.

Top 11 over indhold af antioxidanter

  • Sort vindrue
  • Ufiltreret æble
  • Granatæble
  • Tranebær
  • Grapefrugt
  • Filtreret æble
  • Ananas
  • Appelsin
  • Tomat
  • Røde vindruer
  • Grønne vindruer

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler