Hvem er Walter Willett og hans 238.000 kvinder?

Den verdensberømte amerikanske læge og ernæringsforsker Walter Willett har 238.000 fantastiske forsøgskaniner: Amerikanske sygeplejersker, hvis livsstil bliver fulgt minutiøst.

30. maj 2010

Hvem er Walter Willett?

Verdensberømt amerikansk læge og den mest citerede ernæringsforsker i verden. Dvs. at andre videnskabsfolk konstant henviser til hans forskning i deres faglige artikler. Willett er professor i epidemiologi og ernæring ved Harvard School of Public Health i Boston og står i spidsen for anden runde af Nurses’ Health Study (www.nurseshealthstudy.org).

Og hvem er de 238.000 kvinder?

Det er deltagerne i en af verdens største og længstvarende befolkningsundersøgelser: Nurses’ Health Study. Undersøgelsen startede i 1976 og blev udvidet i 1989. Sygeplejersker over hele USA får blotlagt og analyseret deres livsstil og helbred, og takket være dem har videnskaben nået vigtige milepæle i bekæmpelsen af hjerte-karsygdomme, diabetes og mange andre sygdomme. Først og fremmest demonstrerer disse undersøgelser, at kost, fysisk aktivitet og andre livsstilsfaktorer har enorm betydning for vores sundhed. Og anviser os samtidig veje til, hvad vi selv kan gøre for vores helbred.

Læs om interviewet med Walter Willett her.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: