Græskarets store familie

Ærgrer du dig over græskarkødet, du smider ud, når du er færdig med at bruge græskarene som pynt eller til halloween? Få en oversigt over 6 typer græskar og tips til, hvordan du tilbereder kødet.

Gresskar

For hvad stiller man lige op med den sære grøntsag? Få en oversigt over 6 typer græskar og tips til, hvordan du anvender og tilbereder kødet.

Derfor er græskar så sundt

6 slags græskar

GRÆSKAR

Anvendelse Vi elsker dem til halloween, for så skærer vi græskarmænd og -koner ud af dem. Men de almindelige græskar kan meget mere end det. Du kan bruge græskarkødet som tilbehør til varme retter, i supper, i boller og kager samt syltede på glas.
Smag Græskarret smager mildt og neutralt.
Tilberedning Kog eller sylt kødet fra græskarret.

HOKKAIDO

Anvendelse: Hokkaido kan det samme som sin mere kendte storebror. Du kan nemlig både bage, koge, sylte og sautere hokkaido. Brug kødet i en råkostsalat eller som ingrediens i varme retter.
Smag: Den har en blød og sød smag.
Tilberedning: Skær top og bund af, stil den på højkant, og skær den midtover. Fjern kernerne med en ske, og skræl de to halvdele med en tynd kartoffelskræller. Brug kødet råt, eller kog det i 45 min.

LÆS OGSÅ: Få gode råd til, hvordan du laver den bedste græskarsuppe.

BUTTERNUTSQUASH

Anvendelse: Du kan bruge dette græskar i både råkostsalat, som fyld i dine boller og kager eller i krydrede supper. Eller du kan benytte butternut squashens handy design til at fylde den med forskellige former for kød, som du så blander med indmaden - og spiser direkte af skallen.
Smag: Sød og nøddeagtig smag.
Tilberedning: Kog kødet i 45 min.

GRÆSKARKERNER

Anvendelse: De er perfekte som et lækkert drys til din salat eller suppe. Eller hvad med at bage boller eller rugbrød med græskarkerner? Og skulle der være nogle tilbage, kan du jo bare spise dem som snack.
Smag: Smager af nødder.
Tilberedning: Rist dem i olie, og vend i havsalt. Eller glaser honning som et pift til dine kager.

SPAGHETTISQUASH

Anvendelse: Her har du et lækkert alternativ til spaghetti bolognese. Når du koger spaghettisquashen, trevler kødet nemlig, og så kan du spise det med en krydret kødsovs i stedet for almindelig spaghetti.
Smag: Den er meget neutral i sin smag.
Tilberedning: Kog kødet i 45 min., skil kødet af med en gaffel, og server.

GRÆSKAROLIE

Anvendelse: Brug den som et pift til din salat eller som fedtstoffet i dit bagværk. Her vil dens raffifi nerede smag virkelig træde i karakter. Du kan desuden bruge græskarolie som oliedelen i græskarsuppe eller som små visuelle dryp oven på suppen.
Smag: Smager af nødder.
Tilberedning: Brug den direkte fra flasken.