Få masse gode tips til din sunde og aktive hverdag dagligt her på siden.

Frosne fisk gør sushi mavesikker

Sushi bliver mere og mere populært. Men når du laver de små delikate kunstværker af rå fisk, så pas på sildeorm.

19. august 2010 af I FORM

Sildeorm kaldes også hvalorm eller spiralorm og findes i næsten alle fisk, dog ikke fisk fra dambrug. Faktisk er antallet af personer, der får kvalme, opkast og diarre på grund af sildeorm, stigende.

Du kan sagtens dræbe sildeorm med kulde, varme eller salt. Brug altid frossen fisk til sushi - minus 20 grader i mindst et døgn. Laver du retter, hvor fisken varmebehandles skånsomt, skal den være mindst 60 grader i nogle minutter. Du kan også bruge salt. Sildeormen dræbes i løbet af 10 dage ved 25 pct. salt.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: