Pålæg: mindre salt og sundere fedt

Gå efter æg eller fiskepålæg i stedet for fabriksfremstillet kødpålæg og undgå de usunde stoffer.

22. november 2013 af Irene Brøndum

Unaturligt:

Kødpålæg tilsættes enorme mængder salt, fx indeholder røget skinke og hamburgerryg henholdsvis 6 og 4 gram salt pr. 100 gram. Derudover tilsættes pålægget ofte sukker, farvestoffer og konserveringsmidler som natriumnitrit, der mistænkes for at øge risikoen for kræft.

Naturligt:

Madrester fra gårsdagens middag indeholder stort set altid under 1 gram salt pr. 100 gram. Æg eller fiskepålæg er også gode alternativer med både mindre salt og bedre fedtsyresammensætning. Du kan også købe økologisk dansk pålæg. Det er tilladt at anvende nitrit i økologiske varer i EU, men de danske økologer gør det ikke i praksis.


Salt – hvad er det, og hvad gør det ved kroppen?

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler