Det er vist lige fedt nok!

En gennemsnitsdansker får over ni gange for meget omega-6 fedtsyrer i forhold til omega-3, vi skal helst have lige meget af hver.

17. maj 2010

Denne skævhed risikerer at blive endnu større med den nye fedtskat.

Den er nemlig sat på oliven- og rapsolier, som begge rummer rimelige mængder af omega-3 fedtsyrer samt en masse sunde monoumættede fedtsyrer.

Derimod gælder fedtskatten ikke de olier, som måske i virkeligheden er de værste, nemlig vindruekerneolie, solsikkeolie og andre planteolier, der er fyldt med omega-6 fedtsyrer.

Forskningen har vist at det er disse sidstnævnte, der i store mængder øger risikoen for livsstilssygdommene som diabetes og hjertekarsygdomme. Omega-3 fra fx fisk er med til at beskytte os mod disse.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: