Dagens tip: Rå eller kogt?

21. april 2010 af I FORM

Ofte kan opvarmning nedsætte vitaminindholdet i dine grøntsager ganske væsentligt. Der er dog nogle ting, som er bedre/eller også gode efter kogning.

Tomater indeholder lycopen som menes at være med til at forebygge kræft. Varmebehandling kan faktisk gøre at lycopen bedre kan optages i kroppen.

Det er de færreste, der spiser kartofler og bønner rå. Ganske vist falder B- og C-vitaminindholdet i kartofler ved kogning, men vi kan ikke fordøje proteinet hverken i rå kartofler eller rå bønner. Bønnespirer derimod er super sunde rå!

Broccoli, gulerødder, ærter og æbler får du flest vitaminer ud af, hvis du spiser dem rå.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: