Champignoner er geniale antioxidantbomber

Du kan med fordel bruge masser af tilberedte champignoner i din mad.

14. april 2010 af I FORM

Du kan med fordel bruge masser af tilberedte champignoner i din mad. Et studie viser at at champignon er en rigtig god kilde, når det gælder antioxidanten ergothionein. Denne antioxidant findes ellers især i kyllingelever og hvedekim, men nu viser det sig, at champignon har et langt større indhold.

Sorten portobello har det største indhold efterfulgt af den populære hvide champignon. Ergothionein og andre antioxidanter menes at forebygge fx kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Beskytter dig mod sygdomme

Antioxidanter forhindrer de frie radikaler i at skade kroppens celler. Når du spiser fødevarer med mange antioxidanter, skaber du selv et værn mod fx kræft.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: