Case: Sådan blev Christina ortorektiker

Læs historien om Christina

12. juli 2010 af I FORM

Som teenager udviste Christina lidt anorektiske træk, som især handlede om, at hun gerne ville være så attraktiv som muligt.

Starten

Det nåede aldrig til et punkt, hvor det var nødvendigt at få behandling, og faktisk lagde hun det på hylden, da hun fik sin første rigtige kæreste.

Da forholdet gik i stykker efter nogle år, begyndte Christina at lægge mere vægt på sit udseende igen.
Hun trænede mere og spiste fedtfattigt og sundt.

Skal bare være sund

Der var intet spiseforstyrrende i det, Christina ønskede blot at være sund og se godt ud. Og det kunne hun ved at opsætte nogle regler, der sikrede hende en sund levevis. Det samme mønster er gået igen gennem årene.

Christina har haft flere seriøse forhold, men hver gang er det endt med et brud, hvorefter hun har fokuseret mere og mere på kosten.

I dag

I dag er Christina 34 år, single og arbejder i en større virksomhed.
Det passer hende fint, at hun er lidt isoleret på arbejdet, for så behøver hun ikke at komme med bortforklaringer om, hvorfor hun ikke vil med til frokost.
Der er nemlig så meget i kantinen, hun ikke har lyst til at få ind i kroppen.
Fx undgår hun blandt andet hvede, æg, kylling, tomater, pasta, byg og tun, fordi hun har hørt, at de hver især tilfører kroppen usunde ting.
Sker det indimellem, at hun bryder en af sine mange regler, sørger hun for at træne både morgen og aften de efterfølgende dage.

Fremover

Christina savner at have en kæreste, men synes også, at det er svært at få tid til det.
Så i stedet for at gå ud og lede bruger hun sine aftener på at planlægge, hvad hun må spise dagen efter, samt hvor meget hun skal træne for at rette op på de foregående dages svipsere.

Christina har ortoreksi.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: