C-vitamin: Du skal have mere, end du tror

Vil du holde dig sund, er det en rigtig god idé at fylde op med C-vitamin hver dag, for det kan forebygge alvorlige sygdomme som hjertesygdom, apopleksi, højt blodtryk, inflammation, leddegigt og kræft.

Efter mange års diskussion om virkningen af C-vitamin har et hold anerkendte amerikanske forskere gennemgået en lang række studier, og ifølge dem er der nu videnskabeligt bevis for, at mangel på C-vitamin gør os mere udsatte for sygdomme.

Forskerne mener derfor, at det anbefalede daglige indtag, som både i USA og Danmark er 75 mg om dagen, skal sættes op til 200 mg. De 75 mg er ikke nok til, at C-vitaminet kommer ind i alle kroppens celler og væv.

LÆS OGSÅ: Hvilken slags mad indeholder mest C vitamin?

Desuden er C-vitamin ufarligt, og der er ingen risiko for at få for meget. Det er et vandopløseligt vitamin og kan ikke ophobes i kroppen, men udskilles gennem urinen.

LÆS OGSÅ: 8 vigtige spørgsmål om slagtilfælde

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background