Bruschetta af søde kartofler med tomat og parmesan

35 minutter
37 kcal

Den lækreste opskrift på kalorielette bruschetta med tomat – lavet af søde kartofler, der er bagt i ovnen og afsluttet med et drys parmesanost.

sød-kartoffel-bruschetta

BRUSCHETTA – denne hapser er ikke kun god på tapas-bordet, men er også helt genial som en selvstændig forret eller appetizer.

© wichmann+bendtsen

Bruschetta af søde kartofler med tomat og parmesan

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 STYK

  • søde kartofler, mellemstore
  • ½ tomater
  • ¼ rødløg
  • ¼ fed hvidløg
  • ¼ håndfuld basilikum
  • ¼ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ spsk. balsamicoeddike
  • knsp. havsalt
  • sort peber, friskkværnet
  • ⅓ spsk. parmesan

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Skær skrællede søde kartofler i skiver på knap 1 cm's tykkelse. Bag i ca. 30 min. Vend dem rundt halvvejs.
  • Hak tomater, rødløg, hvidløg og basilikum fint. Rør olie, balsamico, salt og peber sammen.
  • Fordel tomatblandingen på de let afkølede skiver af sød kartoffel. Drys med parmesan, og servér straks.

TIP: Lav endelig rigeligt af toppingen. Den kan fyres i en pastaret en anden dag. Opbevar den på køl.

IFORM nr. 12/2023