10 madvarer der skaber kronisk inflammation
Kend alle de råvarer, som du skal holde dig fra, hvis du vil spise antiinflammatorisk.
Kend alle de råvarer, som du skal holde dig fra, hvis du vil spise antiinflammatorisk.
Nogle madvarer virker pro-inflammatorisk: De får inflammation til at blusse op. De er svære helt at undgå, men hvis du sørger for, at de fleste af dine madvarer er antiinflammatoriske, har du taget et vigtigt skridt mod et længere og sundere liv.
Se her, hvilke madvarer der indgår i en antiinflammatorisk kost
1. Vegetabilske fedtstoffer
Olier som majs-, vindruekerne-, tidsel- og solsikkeolie er nogle, du skal holde dig fra. Brug i stedet olier som oliven-, avocado- og rapsolie.
2. Rødt kød
Det er særligt kød fra dyr, der er fodret med kraftfoder og altså ikke har været på friland, du skal være opmærksom på.
3. Sukker i alle former
Sukker i slik, kager, chokolade og kiks er desværre også på den sorte liste over fødevarer, du ikke må indtage, hvis du spiser antiinflammatorisk.
4. Raffinerede produkter
Du må også vinke farvel til hvidt brød, hvide ris og hvid pasta. Vælg derfor i stedet fødevarer med mere fuldkorn.
5. Forarbejdede kødprodukter
Det er bl.a. pålæg og pølser, du skal holde dig fra.
6.Alkohol
Alkohol i større mængder går heller ikke, hvis du spiser antiinflammatorisk.
7. Fede mejeriprodukter
8. Kartofler (især de bagte)
9. Salt
10. Slik
Artiklen er bragt i I FORM 13/2011.