© istock

Samariá-kløften: En vandretur for livet

18 km ned ad bakke i en vild og smuk kløft gennem det smukkeste skov- og bjerglandskab. Snyd ikke dig selv for denne naturoplevelse på I FORMs Energy Camp på Kreta den 22.-29. april 2017.

6. december 2016 af Karen Lyager Horve

Samariá i Kretas Hvide Bjerge er en af Europas længste slugter. 18 km lang – og en helt vidunderlig vandrerute gennem fyrreskov og oldgamle cypresser. Vi bliver hentet på hotellet af en bus kl. 6:30 torsdag morgen, og mens vi spiser morgenmad, kører vi op i højderne til Lefká Orí-bjergmassivet, hvor der vokser mindst 100 endemiske planter, dvs. vækster, som kun findes her i hele verden.

Herfra vandrer vi ad stien mellem stejle bjergvægge nedad, mens kløften snævrer til. På det smalleste sted, Jernporten, er den kun 3-4 meter bred. Herefter åbner landet sig igen for os, og til sidst lander vi i byen Agía Rouméli, hvor vi indtager en lidt sen frokost på havnen.

Kl. 17.30 sejler vi videre med båd, så vi får også oplevet lidt af Kretas smukke, forrevne kystlinje fra søsiden. Vi ankommer til Chora Sfakion kl. 18.45, og herefter klarer bussen den sidste bid af turen hjem til middag på hotellet.


Der bliver snævert undervejs i Samariákløften blandt næsten lodrette klippevægge.
© istock

Gode vandresko er et must på denne tur, der er alt andet end let og visse steder både stenet og stejl. Medbring også gerne en lille vandrerygsæk med vand, lidt frugt og måske en ekstra trøje. Vandreturen er ikke inkluderet i prisen, men samler du på naturoplevelser, må du ikke snyde dig selv for at tage med.

Tilmeldingen til denne tur er lukket.

Læs også: Så skønt er der på Kreta i april.

I FORMs Energy Camp på Kreta arrangeres i samarbejde med Apollo. 

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: