6 tips til perfekte bryn

Sådan sikrer du dig, at dine bryn får den rigtige form og facon.

31. juli 2013 af I FORM-redaktionen

Find formen

Find først brynets form. Læg en pensel eller blyant langs med næsen og marker med en spids eyeliner, der hvor penslen rammer brynet. Læg så penslen skråt under næsen så den flugter med det yderste af øjet og op til brynet. Her skal brynet omtrent ende.

Find buen

De fleste bryn har et punkt på undersiden, hvor det peaker i højden. Find det ved at lade penslen flugte fra næsebor og op over øjets iris. Markér det, men pluk eller voks aldrig brynet op i en bue - tænk i lige linjer og fjern altid kun få hår af gangen.

Pluk nedefra

Det er forbudt at fjerne hår på oversiden af brynet. Du risikerer at forstyrre den naturlige form, og det kan ændre dit udtryk ret uheldig. Det er altid på undersiden af brynet, du skal arbejde.

Tegn en skabelon

Det kan være en god hjælp at tegne brynet op hårdt med en spids eyeliner. Så har du overblikket over hvilke hår, du skal fjerne, og hvor du ikke skal røre.

Ret til

Når du har vokset under brynet og mellem øjnene, så ret til med en pincet. Husk at du til daglig fylder lidt ekstra farve og form i brynet med en brynskygge eller brynblyant, så pluk hellere få end for mange hår.

Plej huden

Voks og pincetarbejde kan irritere huden. Rens forsigtigt og fugt med beroligende creme. Husk i øvrigt altid at ordne bryn 24 timer før du skal noget vigtigt - så er du sikker på at rødmen har lagt sig.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: