Glas med alkohol
© iStock

Denne vin skal du drikke, hvis du vil tabe dig

Er du én af dem, der prøver at tabe dig? Så har du sikkert hørt, at det er en virkelig dum idé at drikke alkohol. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

29. marts 2017 af Anja Bruneskjold

Det er aldrig smart at drikke for meget alkohol. Og det gælder altså ligegyldigt, om du er i gang med et vægttab eller ej. Alkohol indeholder mange kalorier, og du har garanteret hørt, at du helt skal holde dig fra det, hvis du forsøger at tabe dig.

Særligt vin har ry for at kunne forebygge både kræft og inflammation i kroppen, så her er det ikke helt skadeligt for dig at drikke en lille smule - heller ikke selvom du er i gang med at tabe dig. Det vigtige er bare, hvilken form for vin du vælger at drikke. Og hvor meget.

Du skal naturligvis drikke i meget moderate mængder, hvis du ikke vil ødelægge dit vægttab eller din slankekur. Særligt hvide vine er bedst, når det handler om kalorier. Og det er lige præcis det, der er vigtigt i denne sammenhæng.

Tjek dit BMI og prøv også vores kalorieberegner!

For kvinder gælder det, at de ca. kan drikke 1-2 glas vin per dag. Man kan også vælge at tælle kalorier i stedet. På den måde bliver det en smule præcist, og du undgår at sætte en stopper for vægttabet. 1-2 glas vin indeholder typisk mellem 80 og 120 kalorier. Det afhænger nemlig af, hvor vinen kommer fra.

Hvidvine med færrest kalorier er bl.a. Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling. Disse fine indeholder hverken særlig mange kalorier eller sukker. Og det er jo en god ting, hvis man er på slankekur. Til sammenligning indeholder disse hvidvine færre kalorier end mørk chokolade.

Derimod skal du passe på de hvide dessertvine, som indeholder næsten dobbelt så mange kalorier og langt mere sukker end de andre vine.

I FORM anbefaler
Hvad enten du ønsker at tabe dig eller holde en stabil vægt, er I FORM Kostdagbog et ideelt redskab, til at skabe overblik over din kost og holde styr på dit daglige kalorieindtag.
Prøv I FORM Kostdagbog gratis her

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...