Glad kvinde holder på en grå mur med den ene arm strakt.


© iStock

6 små ændringer, der hjælper dig til vægttab

Vi har fundet 6 simple tricks, der hjælper dig med dit vægttab.

13. juli 2017 af Anja Bruneskjold

Hvis du gerne vil tabe dig, er målet om et maraton ikke altid det bedste. Det kan for mange virke uoverskueligt. Flere studier tyder nemlig på, at små ændringer i hverdagen, når det bl.a. gælder kost og motion, både styrker motivationen og hjælper dig med ikke at tage på igen.

1. Skriv alt ned

Det gælder alt, hvad du spiser og drikker. På den måde får du en synligt overblik over, hvor mange kalorier, du indtager. Og studier viser da også, at folk, der holder kalorie-regnskab, har langt lettere ved at tabe sig.

2. Tag små skridt

Du behøver ikke at droppe alting med det samme. Men hvis du fx spiser fem kager på en uge, så prøv med fire. Hver uge kan du tage en kage ud af kalorie-regnskabet, så du langsomt vænner dig til det. Erstat evt. den kage, du tager væk med fx en gulerod. Så vænner du dig også til at indtage sunde snacks i stedet.

3. Bare fem minutter mere …

Det kan fx være, hvis du går en tur. Hvis du mener, turen er færdig, så prøv at gå bare fem minutter mere. Alt tæller! Husk også disse udstrækningsøvelser, du bør lave efter hver eneste gåtur.

4. Husk skridttælleren

Det virker underligt. Men forskning viser, at det motiverer OG får folk til at gå længere. Det er da værd at prøve.

5. Brug kroppen som transportmiddel

Hop på cyklen eller i løbetøjet, når du fx skal på arbejde. Kiloene bliver på sidebenene, hvis du altid er limet til en bil eller toget.

6. Lav træningsaftaler

Det er svært at løbe fra en aftale med en god ven. Så find én, du kan træne med, så du er sikker på at komme af sted.

Find flere tips til vægttab her.

I FORM anbefaler: 

Hvad enten du ønsker at tabe dig eller holde en stabil vægt, er I FORM Kostdagbog et ideelt redskab, til at skabe overblik over din kost og holde styr på dit daglige kalorieindtag.

Prøv I FORM Kostdagbog gratis her

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler