Kvinde laver yoga, glad mave
Forstoppelse?

Prøv disse 8 yogaøvelser, der giver ro i maven.

© Jakob Helbig

Yoga for fordøjelsen og fornøjelsen

Tung mad og lidt for mange kager kan i bogstaveligste forstand sætte en stopper for dit velbefindende og sætte din fordøjelse under pres. Med 8 stimulerende yogaøvelser, du kan lave hjemme på stuegulvet, får du ro i maven igen.

19. december 2016 af Susanne Lidang

Maven skal masseres 

På samme måde som anspændte skuldre har brug for en omgang massage til at blive forløst, har fordøjelses-systemet brug for, at tarmene bliver masseret, så de giver slip på det, de holder på.

Din personlighed påvirkes af, hvordan dine tarme har det.

Både bevægelse og måden, vi trækker vejret på, spiller en vigtig rolle for et sundt og velfungerende mave-tarm-system. Når du fx går, løber og hopper, bevæger du rygsøjlen, som understøttes af aktive ryg- og mavemuskler, og det har stor indvirkning på tarmene, at både rygsøjle, ryg og mave er i bevægelse. Så bare det, at du kommer op af den bløde sofa og sætter det ene ben foran det andet, masserer tarmene og holder maven i gang.

Få din tarm i topform med disse kostråd.

Får du samtidig sat fokus på din vejrtrækning, er du godt hjulpet. Jo dybere dit åndedræt er, jo flere affaldsstoffer udskiller du, og det er væsentligt, for affaldsstoffer belaster din fordøjelse. Så meget som 70 pct. af de affaldsstoffer, vi har i kroppen, bliver udskilt gennem vejrtrækningen.

Sådan får du styr på din vejrtrækning.

Når du er færdig med de 8 øvelser er det godt at lave hvilestillingen. Den forstærker effekterne af programmet og gør dig helt afslappet. 


Nedenfor finder du de 8 yoga-øvelser

Redaktionen anbefaler: Få flere fibre ind i din hverdag

Vi kender det vist alle; en frugtskål kan sagtens stå på bordet i uendelige tider uden at blive rørt. Men hvis du derimod laver et fad med udskåret frugt og grøntsagsstave, så ryger det lynhurtigt. Derfor får du lige nu en Cutter & Slicer sammen med to numre af I FORM for kun kr. 49,- + porto. Så kan du nemlig nemt skrue op for indtaget af frugt og grønt hjemme hos jer - og ikke mindst skære ned på de usunde alternativer, som vi alle ofte forfalder til.

Med Cutter & Slicer kan du hurtigt og nemt skære grøntsager og frugter ud i både flotte og mundrette stykker. Cutter & Sliceren kommer med et hav af forskellige blade, der passer til alle former for frugt og grønt. Du slipper for besværlig rengøring, for efter brug kan du blot smide Cutter & Sliceren i opvaskemaskinen.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler