Norden dyrker mest motion
© iStock

Norden vinder på motion

Folk i Norden går, cykler og dyrker langt mere sport end i resten af Europa, viser nye tal.

17. november 2017 af Jeanette Linder & Irene Brøndum

Af alle europæere er det dem i Nordeuropa, der motionerer mest

Vi har rigtig god grund til at klappe os selv på skulderen herhjemme. Ifølge nye tal fra EU's statistiske kontor, Eurostat, ligger danskerne nemlig helt i top sammenlignet med resten af Europa, når det kommer til at få rørt sig. Tallene viser desuden, at de nordiske lande generelt ligger lunt i svinget i forhold til at få daglig motion.

På en top-10 over de lande, hvor flest indbyggere bruger mindst fem timer om ugen på fysisk aktivitet i deres fritid, ligger Norge øverst med 36,1 procent efterfulgt af Danmark med 31 procent og Sverige med 30,7 procent. Det er en markant forskel sammenlignet med bundskraberne Tyrkiet og Rumænien, hvor tallene er 2,4 og 4 procent.

Fysisk aktivitet dækker i undersøgelsen over alt lige fra decideret træning til hverdagscykling, rask gang og andre knap så sveddryppende aktiviteter.

Bundskraberne:

  • Litauen
  • Polen
  • Bulgarien
  • Rumænien 
  • Tyrkiet

Top-10: Europas mest flittige motionister

Kilde: Eurostat

© iStock

I FORM anbefaler

Hvis du er plaget af skader, er det vigtigt, at både din træning og dit træningstøj er indrettet derefter. For hård belastning eller tøj, der ikke holder dig tilpas varm og tør, kan være med til at få skaden til at blusse unødigt op igen.

Sørg derfor altid for at være klædt på efter vejret. Ved skader i knæ, lyske eller tilbagevendende fibersprængninger er det en god idé at anskaffe sig et par træningstights med fokus på en skæring, der kan støtte dig under din træning.

Disse funktionelle vinterløbetights fra Active Fit sikrer optimal komfort og fitting. Tightsene er i varm og åndbar vinterkvalitet og forsynet med reflekser både foran og bagpå, så du bliver set i mørket. Det svedtransporterende materiale sørger for at holde din krop tør og veltempereret under din træning. Materialet er meget behageligt og med flade sømme, der ikke genererer huden. Derudover er modellen udstyret med en praktisk nøglelomme reflekser og elastik i taljen. Lige nu kan du få de funktionelle tights sammen med 4 numre af I FORM og spare over 600 kroner.

Ja tak, vis mig tilbuddet. 

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...