Kvinde løber i skoven
© colourbox

Sådan får du styr på løbestilen

Der er virkelig mange fordele ved at løbe rigtigt. Blandt andet sikrer man at spare energi og gøre løbetræningen mere effektiv.

15. august 2016 af Martin Kreutzer

Korriger din løbestil

Når løbeøkonomien skal forbedres, er det ikke nødvendigt med en stor og dramatisk omlægning af din løbestil. Tværtimod viser undersøgelser, at løbeøkonomien forringes, hvis du fx prøver at skifte til forfodsløb. 

Til gengæld kan du korrigere en smule på dine bevægelser, mens du løber. Sidder skuldrene på løbeturen helt oppe under ørerne, så gør dem afslappede, og få dem ned ved at ryste armene. Fokuser desuden på dit armsving, der skal køre rytmisk frem og tilbage uden at krydse ind foran kroppen undervejs. Afslappede og let samlede hænder er ligeledes et godt fikspunkt, men lad være med at overdrive afslappetheden, så arme og hænder slasker derudad. Forsøg har vist, at det koster på løbeøkonomien, hvis det hele dingler løst. Derudover vil også styrketræning af fx kropskernen forbedre din løbeøkonomi.

Sådan kan du gøre
Prøv at tjekke din kropsholdning for hver kilometer, du løber. Er nakken ret, skuldrene nede, hænderne afslappede, armsvinget fremadrettet, og bækkenet stabilt? Ved at tjekke din krop undervejs og foretage små korrektioner sikrer du, at din løbestil konstant er afslappet og effektiv. 

Du kan forstærke effekten ved også at fokusere på din vejrtrækning, som skal være dyb og kontrolleret.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...