Kvinde er udmattet og tager sig til panden efter endt løbetur
© iStock

Derfor kan du blive oppustet, når du træner

Det lyder måske lidt underligt - men du kan faktisk sagtens blive oppustet, når du træner. Se her, hvordan du skal undgå at trække vejret.

5. oktober 2017 af Anja Bruneskjold

Hvis du gerne vil undgå at blive oppustet, når du træner, så er det altså ikke helt ligemeget, hvordan du trækker vejret. Hvis du ikke gør det rigtigt, særligt ved fx løb, hvor pulsen kommer helt i vejret, kan det faktisk resultere i, at din mave svulmer op og bliver oppustet.

Det er virkelig vigtigt, at du ikke trækker vejret alt for overfladisk, når du fx løber. Og så er det altafgørende, at du sørger for at trække vejret gennem luftrøret. En nem måde at gøre det på, er ved at koncentrere sig om at trække vejret ind gennem næsen og ud gennem munden. Det kan godt være lidt vanskeligt, hvis man er udmattet og træt, for ofte kommer man nemlig til kun at trække vejret gennem munden. Og så kan du altså være så uheldig, at luften i stedet kommer ned gennem spiserøret og havner i maven. Og så er det, du opnår den modsatte effekt af, hvad du virkeligheden ønsker at få ud af din træning: Du bliver oppustet. Det forklarer Daniel Vigil, som er professor ved David Geffen School of Medicine på University of California i Los Angeles.

Det kan være vanskeligt at trække vejret rigtigt, hvis man er træt, udmattet og måske i virkeligheden har fokus på fx bare at komme igennem sin løbetur. Men hvis du ikke er tilstrækkelig øvet i at trække vejret på den denne måde, bør du måske overveje at træne din vejrtrækningsteknik - men så til gengæld løbe en lidt kortere tur, end du ellers har planlagt. På den måde vil du med tiden kunne løbe ligeså så langt, som du plejer og samtidig få en langt mere behagelig løbetur.

Læs også: Trækker du vejret rigtigt, når du løber?

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...