Kvinde på løbetur. Holder pause og står foroverbøjet.
© iStock

De VÆRSTE ting, du kan gøre før en løbetur

Vi har samlet de 4 værste ting, du absolut bør undgå inden din næste løbetur.

1. august 2017 af Anja Bruneskjold

Du kender sikkert alt for godt, når løbeturen bliver alt andet end en god oplevelse. Derfor har vi samlet de 4 værste ting, du i en den grad bør undgå, næste gang du hopper i løbetøjet.

1. Du spiser for meget

Det er generelt en ret dårlig idé at spise lige inden en løbetur - for det er aldrig rart at løbe med en fyldt mave. Hvis du er sulten, så spis evt. en banan en halv time før din løbetur, så din mave ikke er helt tom. Samtidig er det ikke tungt at løbe med en banan i maven, og den giver dig også lidt energi til din løbetur. Hvis du løber om morgenen, er det slet ikke sikkert, du har behov for at spise noget før du er færdig med at løbe.

2. Du drikker for meget

Her er det lidt samme princip som ved maden. Det er ikke rart at løbe med en fyldt mave. Og derudover risikerer du også at få sidestik - og så bliver løbeturen virkelig ikke sjov. Hvis du fx løber om aftenen, så sørg for at drikke vand løbende henover hele dagen - ikke først lige inden løbeturen. På den måde sikrer du dig, at du har nok væske i kroppen, når du begynder din løbetur.

3. Du går ikke på toilettet

Det er virkelig ikke rart at skulle på toilettet midt i sin løbetur. Sørg for at have tisset af (og måske også lidt mere), inden du tager af sted. Du undgår igen også at løbe rundt med en fyldt mave.

4. Du lytter ikke til din krop

Og det er altså vigtigt! Du får intet ud af at løbe med et knæ fuld af smerter, og du risikerer at ødelægge mere, end du måske lige er klar over. Hvis kroppen siger stop, er det bedre at holde en hviledag.

I FORM klæder dig på til løbeturen

Lige nu kan du få en super praktisk og elegant løbejakke fra Active Fit sammen med I FORM.

Løbejakken er skræddersyet til at give dig de bedste forudsætninger for, at du kan yde dit bedste under træningen uafhængigt af vejr og vind.

Få den lækre løbejakke sammen med en masse inspiration, tips og sunde opskrifter fra I FORM. Du sparer over 700 kr!
>>Se det supergode tilbud lige her.<<

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...