Kvinder løber og smiler.

Løb i dit eget tempo, og nyd det. Så er du allerede godt på vej til at elske løb.

© iStock

De bedste tips til dig, der er nybegynder i løb

Er du allerede ved at droppe løbeturen, inden du har snøret skoene? Giv ikke op! Vi hjælper dig godt i gang med løbekarrieren.

17. august 2017 af Jeanette Linder

Det er nemt og hurtigt at komme i gang med, og du kan dyrke det alle steder. Alligevel kan løb virke ret uoverskueligt for dig, der ikke er vant til det. Men det behøver bestemt ikke være surt og kedeligt. Med disse tips bliver du hurtigt flyvende på løberuten.

Køb lækkert udstyr

Det er bare sjovere at løbe, hvis du har det rette udstyr. Gode sko er især vigtigt, men det er også rart med en jakke, som kan skærme for vind og vejr. 

Lige nu kan du få en lækker Kari Traa-løbejakke med, når du bestiller et abonnement på I FORM.

Gå efter kilometer fremfor tider

Tag det stille og roligt i starten, og løb i det tempo, som føles bedst for dig. Så kan du altid gå efter de gode løbetider senere, hvis det motiverer dig.

Gør det til en vane

Jo mere du gør løb til en naturlig del af hverdagen, jo mindre energi skal du bruge på at overtale dig selv fra gang til gang. Og et kvarters løb på regnfulde dage er stadig bedre end intet løb. 

Sæt realistiske mål

Det er fint med et langsigtet mål om at løbe fem kilometer, men vejen dertil bliver nemmere med små delmål. Fx ”I dag skal jeg løbe en hel kilometer uden stop” eller ”I denne uge skal jeg løbe tre gange”.

Løb med en makker

Det gør både løbeturene mere forpligtende og mere hyggelige, når du har en aftale med en anden.

Supplér med anden træning

Du risikerer, at løbet bliver lidt for ensformigt, hvis det er det eneste, du gør. Samtidig kan andre træningsformer som fx styrketræning og yoga gøre dig til en bedre løber.

Skriv løbedagbog

Hvis du stadig føler dig i dårlig form efter et par ugers træning, kan en løbedagbog være din redning. Det er motiverende at opdage, hvor meget du faktisk har rykket dig siden dag ét. 

I FORM klæder dig på til løbeturen

Lige nu kan du få en super praktisk og elegant løbejakke fra Active Fit sammen med I FORM.

Løbejakken er skræddersyet til at give dig de bedste forudsætninger for, at du kan yde dit bedste under træningen uafhængigt af vejr og vind.

Få den lækre løbejakke sammen med en masse inspiration, tips og sunde opskrifter fra I FORM. Du sparer over 700 kr!
>>Se det supergode tilbud lige her.<<

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...