Efterår, skov, gåtur, motion

Så vigtig er gåturen i det fri for dig

En gåtur i den friske luft kan i virkeligheden være langt mere end blot ekstra motion. Læs de mange overraskende fordele ved at slå sine folder i naturen!

26. januar 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

De gavnlige effekter ved gåturen

 • En rask gåtur i et godt tempo hjælper til med at skabe nye hjerneceller og få de forskellige dele af hjernen til at kommunikere med hinanden
 • Hvis du får inkorporeret gåture i din hverdag vinder dit hjerte i meget høj grad på det. Gåturen er nemlig med til at stimulere kredsløb og muskler så både kolesteroltal og blodtryk falder
 • Grundet det lave tempo på en gåtur forbrænder du primært fedt istedet for at tærre på kulhydratdepoterne. Det kan føre et vægttab med sig og særge for, at du ikke tømmer køleksabet af sult når du kommer hjem
 • Dine knogler vil takke dig for de regelmæssige gåture. Risikoen for knogleskørhed i hoften daler nemlig med intet mindre end 40 %, hvis du går jævnligt
 • Løb kan være hårdt for leddene grundet de mange hårde stød gennem kroppen. Med en gåtur kommer du ud over dette

God tur!

I FORM anbefaler: Få din egen skridttæller - Ja tak, vis mig tilbuddet!

Studiet

De fleste kender til den afstressende effekt som en gåtur i den friske natur kan have for os, og hvordan vi kan føle os gladere og mere tilfredse med os selv og vores omverden efter et besøg i naturen. Et studie fra Emmett Interdisciplinary Program in Environment and Resources ved Stanford University satte sig for at undersøge netop denne tese og påvise, hvorledes en gåtur kan påvirke vores mentale sindstilstand. Gregory Bratman stod i spidsen for studiet, hvor de neurologiske mekanismer som udløses under en gåtur i naturen skulle kortlægges. 

Gregory Bratman og hans team ønskede blandt andet at se på, hvorledes en gåtur i naturen påvirkede forsøgspersonernes tendens til at tænke uforholdsmæssigt længe og dybt over situationer eller problematiker, som gør os kede af det eller utilfredse med os selv og andre. 

Studiet blev gennemført ved at lade én halvdel af en forsøgsgruppe gå en 90 minutters lang tur i rolige naturomgivelser, mens den anden halvdel skulle gå i 90 minutter nær en befærdet motorvej. Som forventet havde en gåtur i naturen gavnlig effekt, mens motorvejsturen havde negativ indvirkning på forsøgspersonerne. 

Fremadrettet skal Gregory Bratman og hans team videre forske i, hvorvidt det er roen, selve naturen eller en helt tredje mulighed, som giver de positive resultater.  

I FORM anbefaler:

En skridttæller får dig til at gå mere – hver dag!

Hvis du godt ved, at det er super sundt at gå – men alligevel har lidt svært ved at tage dig sammen. Så overvej at anskaffe dig en skridttæller. Det kan blive den bedste investering, du nogensinde har foretaget i din egen sundhed!

Et aktivitetsarmbånd med skridttæller som denne Active Life Tracker kan virkelig sætte gang i dit aktivitetsniveau. Når du hele tiden kan følge med i, hvor meget (eller lidt) du har gået, MÅ du bare have lidt ekstra skridt i tælleren.

Undersøgelser viser, at en skridttæller virker næsten magisk motiverende. I amerikanske forsøg har alene det at bruge en skridttæller fået folk til at gå omkring 1,5 km mere hver dag! Med den gavnlige side-effekt at både deres blodtryk og vægt faldt markant.

Vil du røre dig mere i hverdagen? Så er skridttælleren løsningen for dig!

Få skridttæller til rabat-pris

Lige nu kan du få et aktivitetsarmbånd med skridttæller til favorit-pris sammen med dit nye I FORM-abonnement. Aktivitetsarmbåndet, Active Life Tracker, kan alt det, du har brug for, hvis du vil være mere aktiv:

 • Skridttæller – der tæller alle skridt – hele dagen

 • Ubegrænset hukommelse – den husker alle skridt, du tager, dag for dag, uge for uge, måned for måned.

 • Personligt mål – Sæt et mål for, hvor mange skridt, du vil op på og få status på, hvor meget du mangler.

 • Nem app – Få overblik i app'en. Den giver dig en overskuelig oversigt over dine aktivitet, så du hele tiden kan se, om du når dine mål og hvilke dage og uger, du har bevæget dig mest.

Active Life Tracker'ens andre funktioner:

 • Søvnmåler – fører dagbog over, hvor meget du får sovet og tæller timer med dyb og let søvn.

 • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.

 • Intervaltræning – alarmer der styrer din intervaller, så du kan koncentrere dig om at træne – og ikke om at tælle minutter.

 • Ur – Alm. digitalur med flere smarte alarmfunktioner.

Active Life Tracker'en har en værdi af 800 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer over 900 kroner!

SE TILBUD: Active Life Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se din nye Active Life Tracker i funktion:


Active Life Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed. Bestil Active Life Tracker med skridttæller her.


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler