Læs også

Gå dig slank

Kvinde går med skridttæller
Skridttæller-magi

En skridttæller er genial, hvis du gerne vil røre dig mere. Undersøgelser viser, at den lille dims kan få os til at motionere 27 pct. mere, end vi plejer.

En skridttæller får dig til at gå 1,5 km mere – hver dag!

Trænger du til at få rørt dig lidt mere? Så forær dig selv den ultimative sundheds-gave: En skridttæller. Den geniale dims øger nemlig vores træningsmængde med hele 27 % – eller hvad der svarer til at gå over 1,5 km hver dag!

16. december 2017

Har du ambitioner om at få mere motion, men har lidt svært ved at få det gjort? Så begynd at gå! 

Gang er perfekt motion - ikke mindst hvis du i forvejen ikke træner så meget. Gang giver dig optimalt vægttab, det modvirker depression, styrker din hjerne, dit hjerne og dine knogler. Og så er gåturene mere skånsomme mod leddene end fx løb.

Hvis du vil bevæge dig mere i hverdagen, gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at anskaffe dig en skridttæller.

En skridttæller virker!

Adskillige undersøgelser viser, at en skridttæller virker næsten magisk motiverende. Et forskerhold fra Stanford University School of Medicin sammenlignede over 25 forskellige studier af en skridttællers effekt på folks motionsvaner for at se, om der var et entydigt billede. Og det var der.

Over 2.500 mennesker (flest kvinder over 40) deltog i de forskellige forsøg. Og i gennemsnit gik de over 2.000 skridt mere HVER eneste dag, end de gjorde før, de blev udstyret med en skridttæller. Det svarer til, at de øgede deres daglige aktivitetsniveau med omkring 27 % – eller gik over 1,5 km ekstra hver dag.

Den ekstra motion kunne også ses på deres sundhed: Både deres vægt og blodtryk faldt markant i løbet af de i snit 18 uger de forskellige forsøg varede.

TILBUD: Få Active Life Tracker - et aktivitetsarmbånd med skridttæller, søvnmåler, intervaltræning m.m. + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 kr. porto. Du sparer over 900 kroner!

Derfor virker en skridttæller

En skridttæller er motiverende på flere planer:

1. Den holder styr på din aktivitet. Den er utrolig effektiv til at holde styr på, hvor meget du går i løbet af dagen – og skridttælleren får det hele med! Det er motiverende at vide, at turen ud med skraldespanden også betyder noget.

2. Du kan sætte personligt mål. I mange skridttællere kan du indtaste dit personlige mål for, hvor aktiv du vil være. 

3. Den giver dig løbende status. Den kan hele tiden vise dig, hvor meget du mangler for at nå dagens mål – det motiverer dig til lige at få rørt dig lidt ekstra sidst på dagen.


Sådan får du mest ud af din skridttæller

I undersøgelsen fra Stanford University var det dem, der sørgede for at sætte sig et mål (fx at gå 6.000 eller 10.000 skridt daglige skridt), der fik allerstørst effekt ud af anskaffe sig en skridttæller.

Active Life Tracker, et aktivitetsarmbånd med skridttæller, sammen med dit nye I FORM-abonnement. Indstil dit mål – så husker den alle dine skridt, dag for dag og uge for uge.

Hvis du anskaffer dig en skridttæller, er det dog vigtig, at du ikke sætter dit mål før højt og fx går efter de klassiske 10.000 skridt med det samme – især hvis du ikke er vant til at motionere så meget i forvejen. Hvis du sætter dit første mål for højt, risikerer du ment, at du ikke når målet – og det nederlag virker demotiverende på de fleste.

Prøv i stedet at følge denne guide til at få mest ud af din nye skridttæller:

1. Få styr på din skridttæller

Start med at sætte dig ind i din skridttæller eller dit aktivitetsarmbånd og den app, der evt. følger med, så du ved præcis, hvordan den virker, hvor og hvordan du skal bære den, for at den tæller mest præcist, hvordan du synkroniserer med app'en osv.

2. Få styr på dig selv 

Sørg for at gå med skridttælleren hele tiden – hver dag. I den første uges tid skal du IKKE lave om på dine daglige rutiner. Målet er, at du skal finde ud af, hvor meget du plejer at gå normalt – altså før du fik en skridttæller. Så lad være med at gå en aftentur for at få nogle ekstra skidt i tælleren, hvis det ikke er noget, du plejer.

Noter dine daglige skridt ned, hvis din skridttæller ikke er i stand til at huske dem selv.

3. Sæt dig et realistisk mål

Kig på dine skridt efter den første uge. Sæt dig nu et mål om, at du vil gå fx 15-20 % mere, end du plejer. Hvis du normalt går ca. 4.000 skridt om dagen, så sæt dig et mål, der ligger mellem 4.600 og 4.800 daglige skridt. Går du normalt 6.000 skridt, kan dit mål være at nå op på 6.900 eller 7.200 skridt.

Hold nu øje med din skridttæller i løbet af dagen, og sørg hele tiden for at lægge aktiviteter ind, der giver lidt flere skridt på kontoen – og læg en god gåtur ind, hvis det er nødvendigt for at nå dit mål.

Så meget kan du tabe dig med ekstra hverdagsmotion

4. Juster målet – og bliv ved med at gå!

Når der er gået 1-2 uger, hvor du har nået dit mål, så sæt det stille og roligt op uge for uge. 10.000 daglige skridt er et perfekt mål, hvis du vil opnå optimal sundhed. Husk at andre motionsformer (fx cykling) kan tælle med. Hvis du vil tabe dig effektivt ved at gå, er 16.000 det ultimative mål.

Sådan kommer du op på 10.000 skridt

Gå dig slank 

Få aktivitetsarmbånd med skridttæller med I FORM

Lige nu kan du få et aktivitetsarmbånd med skridttæller til rabat-pris sammen med dit nye abonnement på I FORM.

Synkroniser din Active Life Tracker med app'en og få overblik over, hvor meget du bevæger dig – dag for dag og uge for uge.

Aktivitetsarmbåndet, Active Life Tracker, kan alt det, du har brug for, for at få rørt dig mere:

  • Skridttæller – der tæller alle skridt – hele dagen
  • Ubegrænset hukommelse – den husker alle skridt, du tager, dag for dag, uge for uge, måned for måned.
  • Personligt mål – Sæt et mål for, hvor mange skridt, du vil op på og få status på, hvor meget du mangler.
  • Nem app – Få overblik i app'en. Den giver dig en overskuelig oversigt over dine aktivitet, så du hele tiden kan se, om du når dine mål og hvilke dage og uger, du har bevæget dig mest.

Active Life Tracker'ens andre funktioner:

  • Søvnmåler – fører dagbog over, hvor meget du får sovet og tæller timer med dyb og let søvn.
  • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.
  • Intervaltræning – alarmer der styrer din intervaller, så du kan koncentrere dig om at træne – og ikke om at tælle minutter.
  • Ur – Alm. digitalur med flere smarte alarmfunktioner.

Læs mere om Active Life Tracker'en

Active Life Tracker'en har en værdi af 800 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr + 49,50 kr i porto og ekspedition.

SE TILBUD - du sparer over 900 kroner!


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler