Læs også

Gå dig slank

Hvide sko
© iStock

7 sunde grunde til at gå en tur

Der er virkelig mange fordele ved jævnligt at tage sig en spadseretur.

12. december 2016 af Anna Sjøstrøm


1. Det gør dig gladere

Der er ikke noget, der kan løfte humøret som en god gåtur. Faktisk har forskning vist, at det er mindst lige så effektivt at bekæmpe depression med regelmæssige gåture - sammenlignet med medicin.

2. Det nedsætter risikoen for stress

Folk, der jævnligt går ture, er mindre stressede. Det skyldes, at stresshormonet cortisol aktiveres ved motion, og er med til at sænke hovedets bekymringer og frygt.

3. Det gør dig klar i hovedet

Vink farvel til følelsen af et tungt hoved, for regelmæssige gåture vil gøre dig klar og frisk i hovedet. Især hvis du spadserer i naturen, hvor du uden at skulle forholde dig til for meget, kan lade tankerne fare afsted.

4. Det gør dig kreativ

På dine gåture vil nye tanker og ideer få plads i tankestrømmen, og du vil derfor tænke flere kreative og abstrakte tanker undervejs.

LIGE NU FÅR DU: Aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker med skridttæller + 4 numre af I FORM for KUN 149 kr. + 49,50 kr. i porto. Spar over 900 kr.!

5. Det gør dine knogler stærkere

Dine knogler bliver stærkere i takt med, at du går ture. Ifølge et studie fra Oxford Universitet har folk, der jævnligt er aktive, stærkere knogler sammenlignet med dem, der ikke er aktive.

6. Det gør dig fokuseret

Det kan være en rigtig god investering at gå eller cykle til arbejde. Forskning har nemlig vist, at folk, der går eller cykler til arbejde i højere grad er koncentreret i løbet af arbejdsdagen.

7. Det vedligeholder venskaber

Findes der noget bedre end at gå en tur med en god veninde eller sin kæreste? To fluer med ét smæk. Gåture er nemlig oplagte at dele med andre, fordi man kan have nogle gode snakke undervejs.

I FORM anbefaler:

En skridttæller får dig til at gå mere – hver dag!

Hvis du godt ved, at det er super sundt at gå – men alligevel har lidt svært ved at tage dig sammen. Så overvej at anskaffe dig en skridttæller. Det kan blive den bedste investering, du nogensinde har foretaget i din egen sundhed!

Et aktivitetsarmbånd med skridttæller som denne Active Life Tracker kan virkelig sætte gang i dit aktivitetsniveau. Når du hele tiden kan følge med i, hvor meget (eller lidt) du har gået, MÅ du bare have lidt ekstra skridt i tælleren.

Undersøgelser viser, at en skridttæller virker næsten magisk motiverende. I amerikanske forsøg har alene det at bruge en skridttæller fået folk til at gå omkring 1,5 km mere hver dag! Med den gavnlige side-effekt at både deres blodtryk og vægt faldt markant.

Vil du røre dig mere i hverdagen? Så er skridttælleren løsningen for dig!

Få skridttæller til rabat-pris

Lige nu kan du få et aktivitetsarmbånd med skridttæller til favorit-pris sammen med dit nye I FORM-abonnement. Aktivitetsarmbåndet, Active Life Tracker, kan alt det, du har brug for, hvis du vil være mere aktiv:

  • Skridttæller – der tæller alle skridt – hele dagen

  • Ubegrænset hukommelse – den husker alle skridt, du tager, dag for dag, uge for uge, måned for måned.

  • Personligt mål – Sæt et mål for, hvor mange skridt, du vil op på og få status på, hvor meget du mangler.

  • Nem app – Få overblik i app'en. Den giver dig en overskuelig oversigt over dine aktivitet, så du hele tiden kan se, om du når dine mål og hvilke dage og uger, du har bevæget dig mest.

Active Life Tracker'ens andre funktioner:

  • Søvnmåler – fører dagbog over, hvor meget du får sovet og tæller timer med dyb og let søvn.

  • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.

  • Intervaltræning – alarmer der styrer din intervaller, så du kan koncentrere dig om at træne – og ikke om at tælle minutter.

  • Ur – Alm. digitalur med flere smarte alarmfunktioner.

Active Life Tracker'en har en værdi af 800 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer over 900 kroner!

SE TILBUD: Active Life Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se din nye Active Life Tracker i funktion:


Active Life Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed. Bestil Active Life Tracker med skridttæller her.


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler