Kvinde ligger på ryggen med lukkede øjne og store hovedtelefoner
© iStock

Verdens bedste sang mod stress

Ja – den er god nok. Forskere hævder i hvert fald, at folk føler sig mindre stressede, når de hører denne sang.

6. november 2016 af Anja Bruneskjold

Stress er nærmest gået hen og blevet en folkesygdom, og flere og flere mennesker føler sig udbrændte, udmattede, trætte og triste. Og desværre ender mange med at gå helt ned med flaget og sygemelde sig med stress.

Der findes naturligvis et utal af forskellige ting, man kan gøre for at minimere sin stress-risiko. Et hold forskere fra Mindlab International har fundet ud af, at en helt særlig sang faktisk gør op mod 65 % af alle mennesker mindre stressede. Og det er altså allerede fra det øjeblik, du begynder at afspille sangen.

Den øjeblikkelige effekt skyldes sangens sammensætning af slag i minuttet hele vejen gennem sangen. I 8 minutter går sangen nemlig fra 60 til 50 slag i minuttet. Det får din puls til med det samme at falde, og det har en så afslappende effekt, at det næsten kan være farligt at lytte til sangen, mens man eksempelvis kører bil.

Det lidt særlige ved sangen er også, at der ikke er et eneste stykke, der går igen. Det betyder altså, at hjernen ikke skal koncentrere sig om at finde en form for mønster. Og derved kan du bedre slappe af.

Så! Trænger du til at stresse lidt ned? Så lyt til Weightless af Marconi Union:

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...