Kvinde sover sig til vægttab
© iStock

Sådan sover du dig til vægttab

Der er utallige grunde til at få en god nattesøvn. Vægttab er en af dem. Se selv her.

2. juli 2017 af Irene Brøndum

6 tips til at komme sovende til vægttab

En god nattesøvn er afgørende for din sundhed, præstationsevne og dit humør, og faktisk er timerne i drømmeland også vigtige for din vægt. Et minus på søvnkontoen giver nemlig let et plus på badevægten. Omvendt kan du også sove dig slankere. Vi giver dig den helt rette strategi.

TILBUD: Aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker med søvnanalyse + 4 numre af I FORM for KUN 149 kr. + 49,50 kr. i porto. Spar over 900 kr.!

3 tips: Forbered dig til en slankende nat

Træn udendørs

Kom ud i den friske luft i løbet af dagen, også når du motionerer. Når du får masser af dagslys, giver det nemlig en bedre nattesøvn, og det er i sig selv godt for vægten.

Gå efter skyr og hytteost

For at få godt med kasein i din før- sengetidssnack og dermed forbrænde flere kalorier om natten skal du gå efter især disse madvarer: skyr, hytteost, kvark, mælk og græsk yoghurt.

Drik mindre kaffe

Drop kaffen sent på dagen. Koffein virker opkvikkende og kan forstyrre din søvnkvalitet. Drik derfor sidste kop senest midt på eftermiddagen, da koffeinen bliver længe i blodet.

Vil du booste vægttabet yderligere? Så tjek disse tips og tricks.

3 tips: Få fedtet væk under dynen

Flyt vækkeuret

A-mennesker er generelt slankere, og for at komme tidligt op kan du stille vækkeuret langt væk fra sengen. Så er du nødt til at komme ud af fjerene for at slå det fra.

Skru ned for temperaturen

Et køligt soveværelse får dig til at forbrænde mere fedt om natten, da kulde stimulerer de brune fedtceller. De har en høj energiomsætning, fordi de producerer varme, og det futter kalorier af.

Luk lyset helt ude

Sov i et helt mørkt soveværelse – eller med sovemaske. Forsøg viser nemlig, at mus, der udsættes for lys om natten, øger vægten i forhold til mus, der sover i mørke, selvom de spiser det samme.

Har du svært ved at falde i søvn? Dette råd får dig til at falde i søvn på under 60 sekunder.

I FORM anbefaler: Få styr på din søvn og tab dig

En god nattesøvn er et effektivt våben i kampen mod de overflødige kilo. Men hvor godt sover du egentlig? Et aktivitets-armbånd kan give dig svaret! Lige nu kan du få aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker med søvntracker, som giver dig komplet analyse af, hvor meget og hvor godt du sover. Få trackeren + 4 numre af I FORM for KUN 149 kr. + 49,50 kr. i porto. Du sparer over 900 kr!

Det lyder spændende! Vis mig tilbuddet!

I FORM anbefaler:

Få styr på din søvn med Active Life Tracker

En god nattesøvn er afgørende for hele din sundhed. Men hvor godt sover du egentlig? Et aktivitets-armbånd kan give dig svaret!

Et aktivitetsarmbånd som denne Active Life Tracker kan bl.a. måle, hvor uroligt du sover og føre komplet dagbog over din søvn.

Selv om vi godt ved, at god nattesøvn betyder alverden for vores sundhed og energiniveau, er der mange af os, der ikke helt har styr på, om vi egentlig sover godt – og længe nok – om natten.

Får du nok søvn? Og er kvaliteten af din søvn ok? Med aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker kan du få helt styr på din søvn.

Slå trackerens søvn-funktion til, når du lægger dig til at sove. Så registrerer den hele natten, hvor uroligt eller dybt du sover. Og den registrerer det hele - i modsætning til fx de søvn-apps, du kan få til din mobil, som kræver, at mobilen ligger lige under din hovedpude hele natten for, at de kan følge med i din søvn.

Når du vågner, slår du søvn-funktionen fra igen. Trackeren synkroniserer trådløst med app’en på din mobil, hvor du har et komplet overblik over din søvn.

Din søvn er letpåvirkelig. Du vil nok blive overrasket over at se, hvor meget en våd aften i byen går ud over din søvnkvalitet. Til gengæld kan du glæde dig til at se forandringen , hvis du følger alle I FORMs søvnråd.

Få aktivitetsarmbånd med søvnanalyse til rabat-pris

Lige nu kan du få aktivitetsarmbåndet, Active Life Tracker sammen med dit nye I FORM-abonnement. Ud over at måle din søvn har trackeren bl.a. også disse funktioner:

  • Skridttæller – der tæller alle skridt – hele dagen

  • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.

  • Intervaltræning – alarmer der styrer din intervaller, så du kan koncentrere dig om at træne – og ikke om at tælle minutter.

  • Ur – Alm. digitalur med flere smarte alarmfunktioner.

Active Life Tracker'en har en værdi af 800 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer over 900 kroner!

SE TILBUD: Active Life Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se din nye Active Life Tracker i funktion:

Active Life Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed. Bestil Active Life Tracker med skridttæller her.


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler