Kvinde sover
© iStock

Fald i søvn på under 60 sekunder med dette trick

En god nats søvn er essentielt for din sundhed, og søvnløshed er derfor ikke blot irriterende, men decideret skadende for dig. Slip af med de lange, vågne nætter ved at bruge dette lille smarte trick!

22. august 2017 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Søvnløshed er skadeligt for vores helbred, men mange lider desværre af tilbagevendende lange vågne nætter. Der kan være mange grunde til, at man har svært ved at falde i søvn; forkerte madvaner inden sengetid, for stort forbrug af lysende mobiltelefoner inden sengetid eller stress. Uanset grunden kan du heldigvis slippe af med søvnløsheden ved at bruge "4,7,8-metoden". Metoden er en vejrtrækningsøvelse, som forbereder krop og hjerne på, at det nu er sovetid.

TILBUD: Aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker med søvnanalyse + 4 numre af I FORM for KUN 149 kr. + 49,50 kr. i porto. Spar over 900 kr.!  

4,7,8-metoden

Inden du starter øvelsen placerer du din tungespids lige der hvor tandkødet møder dine fortænder. Her skal tungen være placeret gennem hele øvelsen. Metoden går ud på at du trækker vejret ind gennem næsen i fire sekunder. Derefter holder du vejret i 7 sekunder og til sidst puster du ud gennem munden i 8 sekunder. Denne proces gentages fire gange. 

Derfor virker det

4,7,8-metoden fungerer fordi det specielle vejrtrækningsmønster sender en tilpas mængde kemikalier til hjernen samt sænker din puls. De 7 sekunder, hvor du holder vejret tillader du dine lunger at fyldes med ilt og lade denne ilt sprede sig til resten af kroppen. De 8 sekunder som du bruger på at puste ud er den vigtigste del af teknikken og du bør tælle præcist indtil du mestrer kunsten. Ved at gentage øvelsen hver aften træner du stille og roligt dig selv til at falde i søvn på komando. Des længere du har øvet dig på teknikken, des hurtigere vil det gå for dig at falde i søvn.

Godnat!

I FORM anbefaler: Sådan får du styr på din søvn

En god nattesøvn er helt afgørende for hele din sundhed. Men hvor godt sover du egentlig? Et aktivitets-armbånd kan give dig svaret! Lige nu kan du få aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker med søvntracker, som giver dig komplet analyse af, hvor meget og hvor godt du sover. Få trackeren + 4 numre af I FORM for KUN 149 kr. + 49,50 kr. i porto. Du sparer over 900 kr!

Det lyder spændende! Vis mig tilbuddet!

I FORM anbefaler:

Få styr på din søvn med Active Life Tracker

En god nattesøvn er afgørende for hele din sundhed. Men hvor godt sover du egentlig? Et aktivitets-armbånd kan give dig svaret!

Et aktivitetsarmbånd som denne Active Life Tracker kan bl.a. måle, hvor uroligt du sover og føre komplet dagbog over din søvn.

Selv om vi godt ved, at god nattesøvn betyder alverden for vores sundhed og energiniveau, er der mange af os, der ikke helt har styr på, om vi egentlig sover godt – og længe nok – om natten.

Får du nok søvn? Og er kvaliteten af din søvn ok? Med aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker kan du få helt styr på din søvn.

Slå trackerens søvn-funktion til, når du lægger dig til at sove. Så registrerer den hele natten, hvor uroligt eller dybt du sover. Og den registrerer det hele - i modsætning til fx de søvn-apps, du kan få til din mobil, som kræver, at mobilen ligger lige under din hovedpude hele natten for, at de kan følge med i din søvn.

Når du vågner, slår du søvn-funktionen fra igen. Trackeren synkroniserer trådløst med app’en på din mobil, hvor du har et komplet overblik over din søvn.

Din søvn er letpåvirkelig. Du vil nok blive overrasket over at se, hvor meget en våd aften i byen går ud over din søvnkvalitet. Til gengæld kan du glæde dig til at se forandringen , hvis du følger alle I FORMs søvnråd.

Få aktivitetsarmbånd med søvnanalyse til rabat-pris

Lige nu kan du få aktivitetsarmbåndet, Active Life Tracker sammen med dit nye I FORM-abonnement. Ud over at måle din søvn har trackeren bl.a. også disse funktioner:

  • Skridttæller – der tæller alle skridt – hele dagen

  • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.

  • Intervaltræning – alarmer der styrer din intervaller, så du kan koncentrere dig om at træne – og ikke om at tælle minutter.

  • Ur – Alm. digitalur med flere smarte alarmfunktioner.

Active Life Tracker'en har en værdi af 800 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer over 900 kroner!

SE TILBUD: Active Life Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se din nye Active Life Tracker i funktion:

Active Life Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed. Bestil Active Life Tracker med skridttæller her.


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler