Kvinde i dyb søvn

Taler du ofte i søvne? Så sover du sikkert for lidt!

© iStock

Derfor taler du i søvne

Årsagen er som regel ret simpel. Se bare her!

12. januar 2017 af Inge Eriksen

Deler du af og til seng med en, der taler i søvne, har du måske prøvet at ligge og spidse ører i håbet om at opdage spændende hemmeligheder. Det er dog ikke umagen værd, for udover at det kan være ret sjovt, er eksperterne enige om, at søvnsnakkeri er det rene vrøvl!

TILBUD: Aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker med søvnanalyse + 4 numre af I FORM for KUN 149 kr. + 49,50 kr. i porto. Spar over 900 kr.!

Men hvorfor gør vi det så? Ifølge det amerikanske National Sleep Foundation er den primære (og lidt kedelige) forklaring, at vi lider af søvnmangel. Andre typiske årsager kan være stress, depression, indtag af alkohol og feber.

For de fleste vil dét at tale i søvn ske i en kortvarig periode, og der er derfor ikke behov for en egentlig behandling af fænomenet. 

Det kan du gøre

Hvis du eller din partner er meget generet af en natlig talestrøm, kan den snakkesalige af jer prøve at gå tidligere i seng, lade være med at drikke kaffe eller alkohol om aftenen og forsøge at sænke jeres stressniveau.

Indtil problemet er løst, kan den anden forsøge sig med ørepropper eller at sove i et andet rum.

Søvntaleri sker typisk i fasen med non-REM-søvn og dermed ikke i drømmesøvnen, som man ellers kunne tro. Derfor er der heller ikke nogen sammenhæng mellem ens drømme, og dét, som man siger i søvne.

Kilde: National Sleep Foundation

TILBUD: Aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker med søvnanalyse + 4 numre af I FORM for KUN 149 kr. + 49,50 kr. i porto. Spar over 900 kr.!

I FORM anbefaler:

Få styr på din søvn med Active Life Tracker

En god nattesøvn er afgørende for hele din sundhed. Men hvor godt sover du egentlig? Et aktivitets-armbånd kan give dig svaret!

Et aktivitetsarmbånd som denne Active Life Tracker kan bl.a. måle, hvor uroligt du sover og føre komplet dagbog over din søvn.

Selv om vi godt ved, at god nattesøvn betyder alverden for vores sundhed og energiniveau, er der mange af os, der ikke helt har styr på, om vi egentlig sover godt – og længe nok – om natten.

Får du nok søvn? Og er kvaliteten af din søvn ok? Med aktivitetsarmbåndet Active Life Tracker kan du få helt styr på din søvn.

Slå trackerens søvn-funktion til, når du lægger dig til at sove. Så registrerer den hele natten, hvor uroligt eller dybt du sover. Og den registrerer det hele - i modsætning til fx de søvn-apps, du kan få til din mobil, som kræver, at mobilen ligger lige under din hovedpude hele natten for, at de kan følge med i din søvn.

Når du vågner, slår du søvn-funktionen fra igen. Trackeren synkroniserer trådløst med app’en på din mobil, hvor du har et komplet overblik over din søvn.

Din søvn er letpåvirkelig. Du vil nok blive overrasket over at se, hvor meget en våd aften i byen går ud over din søvnkvalitet. Til gengæld kan du glæde dig til at se forandringen , hvis du følger alle I FORMs søvnråd.

Få aktivitetsarmbånd med søvnanalyse til rabat-pris

Lige nu kan du få aktivitetsarmbåndet, Active Life Tracker sammen med dit nye I FORM-abonnement. Ud over at måle din søvn har trackeren bl.a. også disse funktioner:

  • Skridttæller – der tæller alle skridt – hele dagen

  • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.

  • Intervaltræning – alarmer der styrer din intervaller, så du kan koncentrere dig om at træne – og ikke om at tælle minutter.

  • Ur – Alm. digitalur med flere smarte alarmfunktioner.

Active Life Tracker'en har en værdi af 800 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer over 900 kroner!

SE TILBUD: Active Life Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se din nye Active Life Tracker i funktion:

Active Life Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed. Bestil Active Life Tracker med skridttæller her.


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler