Solskoldet kvinde på stranden med stor solhat på.

Er du blevet solskoldet trods både solhat og solcreme, er der hjælp at hente i dit køleskab.

© iStock

Det her skal du i VIRKELIGHEDEN gøre, hvis du bliver solskoldet

Ud over at søge ind i skyggen med det samme...

19. juli 2016

Forhåbentlig har du bare SÅ meget styr på det der med skygge, solhat, siesta og solcreme, at du aldrig bliver solskoldet. 

Men skulle det ske, at du falder i søvn på stranden og pludselig er rødere end den hummer, du skal have til aftensmad, så iler vi her med lidt lindring, som du faktisk skal hente i dit køleskab.

Det skal du bruge: En vaskeklud, en lille skål, 2-3 isterninger og en halv liter skummetmælk.

Sådan skal du gøre: Hæld mælk og isterninger i en skål, og læg vaskekluden ned i skålen. Vrid vaskekluden let og læg den på din solskoldede hud.

Derfor virker det: Proteinerne i mælken lægger sig på huden, holder på fugten, og hjælper med at reparere den beskadigede hudbarriere. 

– Skummetmælk er bedst til solskoldet hud, da der er en større mængde protein i, fordi fedtet er fjernet, siger Dr. Joshua Zeichner, hudlæge og direktør for Kosmetisk og klinisk forskning på Mount Sinai Hospital i New York.

Hver tredje bliver solskoldet

En undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse i 2013 viste, at for de danskere, der rejste sydpå i ferien, blev næsten hver tredje solskoldet. 

Jo mere UV-stråling, man udsættes for, og jo flere solskoldninger man får, jo større er risikoen for at udvikle hud- og modermærkekræft senere i livet.

Kræft i huden er i dag den hyppigste kræftform i Danmark, og hvert år registreres der flere end 14.600 nye tilfælde.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse og Purewow.com

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler