Kvinde i bad
© iStock

5 fejl, du med garanti begår, når du tager et bad

Vidste du, at et bad i gennemsnit max må tage 8 minutter?

10. februar 2017 af Anja Bruneskjold

De fleste mennesker bader i længere end 8 minutter. Og derudover findes der tusindvis af fejl, de også begår. Se bare disse 5 fejl, du med garanti begår, når du tager bad! Du kan nemlig nemt ødelægge din sundhed, hvis du bader forkert.

Dine bade varer for længe

Ikke nok med, at det udtørrer din hud helt vildt meget, så er det også spild af vand. Hold det rindende vand til max fem minutter. Det er godt for både hud og miljø.

Du vasker dit hår som det sidste

Skampoo- og balsamrester kan nemt blive siddende på kroppen. Derfor er det også en god idé at vaske hår som det første, så andet vaskemiddel, kan komme shampooresterne til livs.

Dit bad er enten for varmt eller for koldt

Det er altså ikke helt ligegyldigt, hvilken temperatur dit badevand har. Selvom det kan være fristende med et varmt bad, når det er minusgrader udenfor, så er det ikke sundt for din krop. Igen vil din hud blive tør, OG du vil bruge unødig energi.

Du gnubber dig for hårdt

Det er ikke meningen, du skal gnubbe dig hårdt med håndklædet efter dit bad. Faktisk er det bedre at duppe sig roligt, så din hud ikke bliver rød og irriteret. Efter badet kan det være en god idé at smøre sig ind i creme, så du undgår at huden bliver tør.

Du lufter ikke ud

Mange badeværelser er ikke udstyret med vindue eller anden ventilation. Så det kan altså godt betale sig at investere i en lille ventilator, så mug og andet skidt får de værste betingelser for at overleve.


Tjek også disse 6 ting i dit hjem, som har MANGE flere bakterier, end du ved!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler