Kvinde putter balsam i håret
© iStock

5 fejl, du helt sikkert begår med din balsam

Det er jo ikke raketvidenskab, men du begår garanteret også de her fejl.

9. december 2016 af Anna Sjøstrøm

Uanset hvad vi gør, så bliver håret bare aldrig lige så lækkert som hos frisøren, men måske skyldes det i virkeligheden, at vi bruger produkterne forkert. Derfor har vi samlet de klassiske balsam-fejl, så du kan undgå dem i fremtiden.

1. Du masserer balsammen ind i hårrødderne

De fleste af os masserer gerne vores hårrødder og hovedbund, fordi det bare føles skønt, men faktisk er det den del af håret, der har mindst brug for balsam, for her er håret nyt og stærkt. Derimod skal du massere balsammen ind i spidserne af håret, for her er det tørt, og har brug for balsam.

2. Du bruger alt for meget balsam

Langt de fleste tager alt for meget balsam i håret, og det får langt fra den ønskede effekt - håret bliver i stedet tungt og fedtet. En god huskeregel er at bruge en klat, hvad der svarer til en 5-krones størrelse.

3. Du slår to fluer med ét smæk

Det virker smart at have ét produkt, der både indeholder en shampoo og en balsam, men desværre er produktet ikke stærkt nok, hvis du har langt hår.

4. Du lader balsammen være i håret for længe

Der er mange, der lader balsammen være i håret for længe, og det resulterer i, at håret bliver tungt. Langt de fleste balsammer giver den bedste effekt ved at være i håret 2-3 minutter.

5. Du putter shampoo i håret først

Det lyder forkert, men der kan være en fordel i at bruge balsam før shampoo. Primært fordi du med stor sandsynlighed ikke efterlader nogen balsam-rester i håret, når du efterfølgende vasker det med shampoo, og dermed giver bedre muligheder for et fyldigt hår.


Få en lækker Kari Traa træningstrøje + 4 numre af I FORM til kun 149 kr. 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler