Kvinde og mand har sex
© iStock

Sådan passer du bedst på dit underliv efter sex

Den er god nok. Alle kvinder bør virkelig undgå de her tre ting efter sex.

8. november 2016 af Anja Bruneskjold

Ifølge forskning er der særligt tre ting, du bør have i tankerne, når du har eller har haft sex. I hvert fald, hvis du gerne vil sikre dig, at dine nedre dele forbliver i tip-top stand. Fordi dine kønsdele er særligt skrøbelige efter en omgang lagengymnastik. Og fordi huden er hævet, øm og irriteret, er der altså nogle ting, du bør være ekstra opmærksom på.

Du glemmer at gå på toilettet

Du har sikkert hørt det før, men det betyder lidt mere end du måske er klar over. Det er nemlig virkelig en god idé at smutte på toilettet efter sex. Under akten kan du nemlig risikere at tilluske dig diverse bakterier, der kan ende i blære-infektioner. Hvis bare du sørger for at komme på toilettet minimum en time efter sex, kan du nå at skylle de værste bakterier væk.

Du bruger sæbe

Og det er der som sådan ikke noget galt i. Problemet er bare, at din hud er superskrøbelig efter sex, og det kan derfor være ret ubehageligt. Huden kan nemt blive så irriteret, at den begynder at klø og hæve op.

I har sex i badet

Det virker skønt. Men det kan være en fordel lige at have i tankerne, hvor mange bakterier, I reelt bytter rundt på i badet. Det varme vand får porerne i huden til at åbne sig. Og på et øjeblik bliver det den bedste indgang for bakterierne. Derudover åbner underlivet sig også mere op, når det bliver seksuelt stimuleret. Og det gør altså også, at der er større risiko for, du får infektioner.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...