Par har sex
© iStock

Så mange gange om ugen bør du have sex

Det er ikke nogen nyhed, at sex både er sundt og sjovt. Men hvor mange gange om ugen bør du egentlig have sex?

24. august 2017 af Anja Bruneskjold

Udover at sex er sjovt, så viser tidligere studier også, at lagengymnastikken fører en hel del sundhedsmæssige fordele med sig. Her er der både tale om mindre risiko for prostata- og brystkræft, men det hjælper også også mod depression og for højt blodtryk. OG! Så giver det humøret et ordentligt boost.

Læs også: Disse job gør dig mest deprimeret.

Desværre viser det sig, at fx amerikanerne har langt mindre sex end førhen. Og det er jo ikke så godt - særligt, hvis man kigger nærmere på de sundhedsmæssige fordele ved sex. På den gode side går det heldigvis langsomt ned ad bakke. Fx havde amerikanerne ni gange mindre sex på et år mellem 2010-2014. Hvis man sammenligner med 2000-2004. Desværre så det endnu værre ud for gifte eller samlevende par. De dyrkede langt mindre sex end de, der ikke have nogen fast partner. De havde nemlig sex hele 16 gange mindre end de, der var uden ægtefælle eller samlever.

Har du hørt om disse 4 træningsøvelser, der giver det bedste sexliv?

Professor i psykologi Jean Twenge fra San Diego State University forklarer, at det ikke er helt klart og tydeligt, hvorfor der er sket dette fald i sex mellem faste par. Han teori er dog, at vi er alt for optagede af vores smartphones og andre elektriske apparater. Vi er simpelthen ikke til stede.

Derudover forklarer han, at der ikke ses nogen sammenhæng mellem lykke og sex mere end én gang om ugen. Det betyder ikke, at man er ulykkelig, hvis man dyrker sex mere end én gang om ugen. Og for nogle kan det ikke udelukkes, at det er en god idé at prioritere.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...