Kvinde og mand ser glade ud i sengeb
© iStock

De mest underlige ting, der ofte sker efter sex

Det er ikke bare dig. De her underlige ting sker nemlig virkelig ofte efter sex.

12. oktober 2016 af Anja Bruneskjold

Det kan godt virke lidt underligt, men det er fx helt normalt, hvis du bare har brug for at være alene efter sex - eller hvis du pludselig får akut ondt i maven.

Det klør alle steder

Lige pludselig kan der opstå en ubehagelig kløe på låret, på armen eller alle mulige andre steder. Hvis ikke du for nylig har udskiftet dine plejeprodukter, så kan du meget vel være overfølsom over for din partners sæd. Forskning viser, at huden oftest reagerer på sæden, når den har siddet på huden i mere end en halv time. Overfølsomheden kan komme og gå - og den kan sagtens opstå efter mange år sammen.

Du skal akut på toilettet

Har du undret dig over, hvorfor du pludselig får en akut trang til at løbe i pendulfart mellem seng og toilet? Det kan meget vel skyldes en kemisk sammensætning i sæd, som bl.a. kan medføre diarré, når sæden kommer i forbindelse med særligt endetarmen. Sæden får glatte muskler, som dem i livmoderen og tarmene, til hurtigt at trække sig sammen. Og det er sammentrækningen, der medfører de akutte toiletbesøg.

Du har brug for at være alene

Det virker skørt, men det er helt normalt at have brug for lidt alenetid efter en omgang lagengymnastik. Faktisk er det almindeligt at føle sig decideret nedtrykt eller deprimeret efter sex.

Det brænder, når du tisser

Og det er helt normalt. Det skyldes ikke en kønssygdom – det er blot vævet i skeden, der reagerer. Den brændende fornemmelse bør være midlertidig. Hvis det stadig brænder flere timer efter sex, bør du overveje at kontakte din læge.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...