Par er overrasket, ligger i sengen
© iStock

7 underlige ting, du med garanti ikke vidste om sex

Kroppen er lidt af et mysterium - særligt i forbindelse med sex, hvor den kan finde på de mest underlige ting og sager. Derfor har vi samlet de 7 mest overraskende ting, som din krop gør før, under og efter sex.

29. marts 2017 af Cecilie Dumanski

Kroppen kan opføre sig underligt i forbindelse med sex. Vidste du fx, at orgasme lammer din hjerne? Se også 6 andre overraskende ting!

1. Et højt kolesteroltal tynger sexpræstationen

Mænd med et højt kolesteroltal oplever ofte en erektil dysfunktion, mens mænd med et lavere kolesteroltal kan give den mere gas på lagnerne.

2. Ophidselse reducerer væmmelse

Så snart du og din partner indtager lagnerne, er sved og lugte pludselig ikke så ulækkert, som det måske er i fitnesscentret eller bussen.

3. Sex forbrænder kalorier

Orker du ikke træningen? Så kan kalorierne nemt forbrændes med en omgang lagengymnastik. Faktisk forbrænder mænd og kvinder i gennemsnit 4,2 og 3,1 kalorier pr. minut.

4. Ophidselse mindsker smerte

Bid, klask og krads gør mindre ondt under sex. Det skyldes, at smertetærsklen rykkes, hvilket også er en fordel under selve penetrationen.


5. Kroppen rødmer under sex

Nogle overraskes af røde plamager på kinder, bryst eller kønsdele efter seksuelt samleje. Men det er en naturlig og kropslig reaktion på øget blodgennemstrømning og hudtemperatur.

6. Orgasme lammer hjernen

Når du får en orgasme, slår hjernen den del, der styrer følelsen af angst og frygt, fra til fordel for en total hengivenhed. Selv kroppens bevægelser kommer ud af kontrol, når du rammer klimaks.

7. Nusseri efter sex øger tilfredsstillelsen

Kys, kærtegn og komplimenter efter en tur i kanen øger tilfredsstillelsen. Så I er altså ikke færdige, selvom klimaks er nået.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...