Kvinde med mange forskellige ansigtsudtryk

Vi kan stort set alle kategoriseres i 4 forskellige personlighedstyper. Hvad for en passer på dig?

© iStock

Tjek om din personlighed er ligesom alle andres

Er du optimistisk, pessimistisk, tillidsfuld eller ligesom de fleste? Læs med her og se, hvilken personlighed de fleste af os har!

20. september 2016 af Irene Brøndum

Et nyt spansk studie afslører, at hele 90 % af os kan klassificeres i bare fire forskellige personlighedstyper.

20 % af os er optimister, der altid ser glasset som halvfyldt, og som tror fuldt og fast på, at vi træffer gode beslutninger for os selv, og altså kommer til at vinde i livets lotteri.

20 % af os er pessimister, der ser alle valg her i livet som et valg mellem pest eller kolera. Og pessimisterne er sikre på, at de taber uanset hvad, de deltager i.

Andre 20 % er tillidsfulde og samarbejdende af natur, og for dem er det helt underordnet, om de vinder eller taber. Men de fleste af os er hverken optimistiske, pessimistiske eller tillidsfulde. 

Sådan er de fleste af os

De fleste af os falder i den fjerde kategori: De misundelige. 30 % af os kan nemlig kategoriseres i denne personlighedstype. De misundelige er totalt ligeglade med, hvad de opnår eller får – bare de klarer sig bedre end dem, de sammenligner sig med.

De sidste 10 % af os er helt uden for kategori. Dem har forskernes computer simpelthen ikke kunnet finde ud af at komme i en bestemt kasse.

Kilde: Science Advances

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...