par holder i hånd
© Istock

Derfor skal du kysse VIRKELIG meget lige nu

Det er med at huske at holde i hånd, kysse og kramme lidt ekstra lige nu, viser ny forskning.

25. august 2016

Det er med at være ekstra opmærksom på dit parforhold i slutningen af sommeren og begyndelsen af efteråret. Men også foråret byder på udfordringer for for kærligheden.

Faktisk viser ny forskning fra University of Washington, at august og marts er de tidspunkter på året, hvor folk hyppigst søger om skilsmisse. Forskerne undersøgte skilsmissebegæringer foretaget mellem 2001 og 2015 i staten Washington, og her tonede et tydeligt mønster frem: Vi vil i højere grad skilles efter de store ferier og højtider end nogen andre tidspunkter på året.

Grunden hertil kendes ikke med sikkerhed, men forskerne har flere gode bud på, hvad tendensen kan skyldes.

Professor i sociologi, Julie Brines, som har præsenteret den nye forskning, mener blandt andet, at det kan skyldes vores evne til at sætte jul og ferier op på en piedestal.

- Folk har tendens til at se på den kommende højtid eller ferie med meget høje forventninger, uanset hvilke skuffelser man må have oplevet i det forgange år. De perioder på året repræsenterer nemlig håb og tro på en ny start, fortæller hun.

Derfor bliver mange par selvsagt skuffede, når ferien viste sig ikke at leve op til de forventninger, man havde til den. Og så er det oplagt at søge om skilsmisse i august umiddelbart efter ferien, hvor man har været intenst sammen med partneren døgnet rundt i en længere periode.

I øvrigt var det slet ikke forskernes mening at undersøge skilsmissetendenserne. Faktisk forskede de i eftervirkningerne af den økonomiske krise, og stødte her helt tilfældigt på mønsteret med de mange august-skilsmisser.

Kilde: Science Daily 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler