Børn i klasselokale
© iStock

Derfor skal børn IKKE sidde stille i skolen

Det er ikke smart, hvis børn kun sidder stille i skolen. Tjek bare, hvad forskerne siger!

28. marts 2017 af Anja Bruneskjold

Vores børn er nærmest tvangsindlagt til at sidde med hovedet i en bog eller kigge på en tavle, når de er i skole. Og det er mens, de konstant sidder stille på en stol ved deres skolebord. På den måde er det meningen, at de skal suge en masse viden til sig, så de gennem skoleårene langsomt kan dygtiggøre sig og få en masse viden, de senere kan bruge.

Men forskere mener ikke, det er løsningen, hvis du vil have det mest optimale ud af børnenes skolegang. For at børnene skal lære mest muligt, skal man indlægge motion flere gange i løbet af en skoledag. Det behøver ikke at tage mere end et par minutter hver gang eller kræve en masse redskaber. Det er nemlig vigtigt, at motionen kan foregå klasselokalet - OG at det afsluttes med en form for afspænding, så børnene hurtigt kommer ned i gear.

Læs også: Tre minutters afslapning.

Hjernen fungerer langt bedre

Forskning viser nemlig, at børn, der er mere aktive (udover i forbindelse med idræt i skolen eller ved aktive fritidsaktiviteter), har lettere ved at koncentrere sig, lære hurtigere og ved at løse opgaver og tests. Når hjernen aktiveres ved at dyrke motion i løbet af en undervisning, aktiverer det nemlig alle de celler i hjernen, som børnene bruger, når de skal nyt skolestof. Blodcellerne gør altså hjernen mere parat til at lære.

Et studie viser fx, at særligt drenge, klarer sig bedre i skolen, når de udfører daglig motion undervejs i undervisningen sammenlignet med de, der udelukkende sidder stille.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler