Derfor sidder mænd på toilettet i evigheder

Når din mand tager iPad ’en med på toilettet, så ved du godt, hvad klokken er slået. Men hvorfor er det, mænd sidder derinde i hundrede år?

21. november 2016 af Sofie Thomasen Rasmussen

Der findes to slags mennesker i denne verden: Dem, der skal have toiletbesøget overstået hurtigst muligt, og dem der kan bruge, hvad der føles som timevis derinde.

Undersøgelser viser, at det primært er mænd, der tilhører sidstnævnte kategori. Men hvad er det, der får mænd til at nyde et langvarigt besøg i det ildelugtende rum?

En norsk familieterapeut forklarer til Expressen, at svaret er simpelt: Frihed.

Alle mennesker har af og til brug for frihed og alenetid, men når først man har stiftet familie, så ryger alenetid nederst på listen over ting, der prioriteres i hverdagen.

Når det ikke er acceptabelt at sove i gæsteværelset, eller takke nej til svigerfamiliens arrangementer, så er toiletbesøget et oplagt tidspunkt, til at få stillet behovet for frihed.

Når manden forskanser sig på toilettet er det altså fordi, at der ikke er nogen, der kan komme med indvendinger mod hans behov for at gå på toilettet. Toilettet bliver mandens frirum, hvor han får opfyldt sit behov for alenetid – og han slipper endda for at skulle høre for det efterfølgende!

Mænd tager sig tid til alenetid

Selvom mænd og kvinder har et ligeligt behov for alenetid, så er det alligevel oftest mænd, der ender med at have det.

Test dig selv: Prioriterer du dig selv nok?

Det skyldes, at mænd ofte er bedre til at tage sig tid til det, hvor mange kvinder tilsidesætter deres behov for alenetid, så de i stedet når alt det, de har planlagt.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...