Deprimeret kvinde kigger ud af vinduet
© iStock

4 madvarer, der gør en mild depression værre

Er du også lidt tvær eller smådeprimeret? Så er der visse madvarer, der gør det hele meget værre.

12. juni 2017 af Anja Bruneskjold

Hvis du er lidt deprimeret, så er der nogle madvarer, du virkelig bør undgå. Du kan nemlig risikere, at de gør en mild depression meget værre.

Småkager

Du tænker sikkert ikke over det, men småkager indeholder som oftest raffinerede korn og masser af sukker. Og det hjælper dit humør positivt - men kun ganske kortvarigt. Når det høje blodsukker falder, vil dit humør falde lige så meget. Faktisk kan du få det langt værre, end du havde det inden.

Sørg i stedet for at spise grove korn, grøntsager og frugt, som mindsker risikoen for depression.

Energidrikke

Disse drikke er spækket med koffein. Og for meget koffein har sammenhæng med både depression og angst. Derfor er det er dårlig idé at snuppe en energidrik, hvis du i forvejen er en smule deprimeret. Drikken indeholder også en masse hvidt sukker, som lynhurtigt vil få dit humør helt i bund.

Alkohol

Det kan godt være, du slapper af efter en par glas af de røde dråber. Men sandheden er også, at alkohol påvirker din hjerne negativt. Og det forværrer altså en mild depression. Derudover kan alkohol forværre allerede-eksisterende angst, påvirke dit hjerterytme negativt og generelt få dig til at få det endnu værre end før.

Aspartam

Du finder naturligvis aspartam, et sødemiddel, i bl.a. light-sodavand som en erstatning forsukker. Forskere fra University of Northwestern Ohio fandt ud af, at de forsøgspersoner, der indtog aspartam fik det væsentligt værre end de, der ikke indtog det. Forsøget stoppede hurtigt, da nogle personer fik selvmordstanker.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler