Kvinde har ondt i hovedet
© iStock

Disse madvarer skal du undgå, hvis du lider af hovedpine

Er du én af dem, der ofte har hovedpine? På et sådan et niveau, at det faktisk bliver uudholdeligt? Så bør du måske holde dig fra disse madvarer.

20. februar 2017 af Anja Bruneskjold

Selvom du måske ikke tænker over det, forholder det sig faktisk sådan, at nogle madvarer kan være årsag til selv den værste hovedpine. Tjek disse madvarer - måske bør du undgå nogle af dem!

Alkohol

Øl, vin og spiritus har længe fået skyld for hovedpine. Og hvis du er én af dem, der lider af migræne, bør du virkelig overveje, om en tur i byen nu virkelig også er hovedpinen værd. Hvis du i forvejen lider af migræne, højner du din sandsynlighed for hovedpine med op mod 36 %, hvis du også indtager alkohol.

Forarbejdet kød

Producenterne tilsætter diverse stoffer, for at få kødet til både at smage bedre og holde længere, end det reelt er meningen. Og det er disse stoffer, der giver dig hovedpine. Faktisk bliver vi forgiftede med både nitrat og nitrit - og det er endnu værre, hvis vi i forvejen har tendens til migræne.

“Gamle” oste

Oste som brie, Gorgonzola, Parmasan og cheddar er alle oste fyldt med aminosyren tyramin. Og det forstærker en evt. hovedpine. Prøv i stedet at holde dig til de lidt mildere oste.

Sukker

Det gælder ikke det sukker, du fx finder i frugt. Her taler vi om det hvide, tilsatte sukker, der findes i det meste af vores mad - og som er tilsat helt uden, vi tænker over det. Sukkeret er en sikker vej til hovedpine - særligt, hvis du i forvejen har tendens til at få det.

Det skal du i stedet spise

- Makrel og laks

- Cashew-nødder, mandler og græskarkerner

- Havregryn

- Spinat

- Masser af vand

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...