Kvinde spiser en sandwich
© Colourbox

Derfor skal du IKKE undgå gluten

Undgår du gluten, selvom du slet ikke er allergisk? Så bør du måske læse dette.

17. maj 2016 af Anja Bruneskjold

Hvis du er én af dem, der undgår gluten, selvom du slet ikke lider af glutenallergi, så er det måske en god idé lige at genoverveje, om du skal droppe de glutenfri produkter.

I løbet af de sidste par år har de fleste supermarkeder udvidet deres sortiment af glutenfri produkter, og det er lettere end nogensinde at spise en glutenfri kost. Mange mennesker går udenom gluten for at tabe sig, for at få mere energi eller for blot at undgå at blive oppustet.

Men det kan faktisk gøre mere skade end gavn, hvis du undgår at spise gluten uden decideret at lide af glutenallergi.

Glutenfri produkter indeholder nemlig ofte mere fedt og sukker end produkter med gluten. Og eksperter mener at have set en stigning indenfor fedme, insulin-resistens og problemer med stofskiftet i takt med det øgede fokus på gluten og glutenfri produkter. Derudover kan en glutenfri kost, hvis du altså ikke lider af glutenallergi, medvirke til bl.a. manglende B-vitamin og jern, forklarer ekspert i fordøjelsessystemet, Dr Norelle R. Reilley.

Det er altså ikke helt ufarligt at undgå gluten fuldstændig, medmindre du lider af glutenallergi.

Lider du af glutenallergi? Test dig selv her

Hvis du gerne vil undgå at blive oppustet, kan du i stedet prøve disse 6 madvarer, der reducerer oppustethed og så naturligvis tænke over ikke udelukkende at proppe dig med madvarer, som har et højt indhold af gluten.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...