Kvinde ligger i sengen med mavepine
© iStock

5 symptomer på mave- og tarmproblemer

Hvis du ikke sørger for at behandle din mave og tarme rigtigt, kan det virkelig have store konsekvenser for resten af din krop. Se bare disse 5 underlige tegn på, at der er noget helt galt med din mavetarmkanal!

6. marts 2017 af Anja Bruneskjold

Det er altså ikke helt ligegyldigt, hvad du smider indenbords. Det hele havner nemlig i din mave - og hvis ikke du sørger for, at det er de rigtige ting, du spiser og drikker, kan det faktisk påvirke både dit helbred og din krop negativt.

Smerter og oppustethed

Hvis du har ondt i maven og konstant er oppustet, kan der være noget helt galt. Det kan fx være tegn på betændelse i tarmen. Og hvis du også har dårlig mave, så bør du virkelig tage det seriøst. Forarbejdet mad og hvidt sukker er generelt dårligt for mavetarmkanalen.

Du er konstant træt

Det er mavetarmkanalen, der bearbejder maden. Men den bearbejder også alle de ting, du ikke kan tåle. Det kan fx være gluten og laktose, som i den grad dræner dig for energi, hvis du er allergisk.

Er du allergisk overfor gluten? Test dig selv her.

Du har ledsmerter

Hvis du har konstante smerter i dine led, kan det være tegn på, at du har betændelse i mavetarmkanalen. Kroppen bruger al sin energi på at bekæmpe betændelsen - og det kan give smerter i dine led.

Du tager på

Det er ikke sikkert, det er mavetarmkanalen, der er problemet, hvis du tager på i vægt. Men ofte er diverse allergier skyld i en form for ubalance i din tarm - og det gør altså, at din mad ikke fordøjes rigtigt.

Du taber håret

Hvis mavetarmkanalen er i ubalance, så danner vores kroppe ikke de rette fordøjelsesenzymer. Og så optager vi ikke de rette vitaminer og mineraler fra fra den mad, vi indtager. Og det påvirker altså håret. Ofte har gluten og laktose fået skylden for hårtab. Men en konsultation hos din læge vil være en god idé.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...