Kvinde ligger i fosterstilling og har ondt i maven
© iStock

Det betyder disse 6 former for mavesmerter

Har du ondt i maven? Måske er én af disse 6 former for mavesmerter årsagen.

17. januar 2017 af Anja Bruneskjold

Hvis du er én af dem, som render rundt med ondt i maven, bør du helt sikkert læse med her!

1. Det brænder i dit bryst

Måske har du for meget mavesyre? De fleste mennesker vil typisk kunne mærke smerten lige under brystbenet. Kontakt din læge – måske er der fx mad, du skal undgå.

2. Det gør ondt rundt om navlen

Hvis du har blindtarmsbetændelse, vil du ofte mærke smerte og ømhed rundt om navlen. Hvis betændelsen bliver værre, vil du opleve, at smerten rykker sig mod højre side af hoftebenet.

3. Smerte under dine ribben

Hvis du er rigtig uheldig, har du måske galdesten. Galdesten består af små klumper med kolesterol, som opstår i galdeblæren. Det kan virkelig være smertefuldt, og det bliver ofte værre efter et måltid mad.

4. Det brænder i maven

Måske lider du af mavesår. Hvis du har kroniske smerter hver dag, og hvis det er værst efter et måltid, er det et klassisk symptom på mavesår.

5. Du skal hele tiden på toilettet

Hvis du konstant har ondt i maven og hele tiden skal på toilettet, kan du måske ikke tåle laktose. Det er en god idé at tale med din læge om det, inden du drager forhastede konklusioner.

6. Kramper i tarmen og kronisk diarré

Hvis du kontant har smerter og er oppustet, kan du måske have glutenallergi. Også her er det en god idé lige at tale med din læge om det.

Kan du tåle gluten?

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...