© iStock

Supernem opskrift på rødkål

Mangler du også et godt alternativ til rødkålen på glas? Så bør du prøve denne nemme og hjemmelavede version.

10. november 2017 af Anja Bruneskjold

Rødkål kan laves på mange forskellige måder. Og det er slet ikke så vanskeligt, som mange måske tror. Vi har fundet et godt, nemt og lækkert alternativ til hjemmelavet rødkål, som tager under en time at lave. Og så er portionen til seks personer.

Med denne opskrift behøver du ikke at bruge oceaner af tid på at lave rødkål juleaften - og du slipper for at spise den lidt kedelige version, man kan købe på glas.

Det skal du bruge:

  • 3 kg frisk rødkål

  • 450 g honning

  • 3 dl æblecidereddike

  • 75 g smør

  • 3 dl ribssaft

Sådan gør du:

  • Begynd med at hakke og snitte rødkålen helt fint

  • Smelt derefter smørret og hæld så rødkålen ned i gryden

  • Tilsæt nu honning, ribssaft og æblecidereddike

  • Kog blandingen op og skru så ned igen på lav varme

  • Lad blandingen simre i ca. 45 minutter

  • Hold øje med, om rødkålen er mør, inden du slukker for varmen. Hvis du gerne vil have en smule bid i rødkålen, skal blandingen måske tages af varmen lidt før

  • Servér den varme rødkål for dine julegæster


Denne opskrift er supernem, og du behøver altså ikke at bruge særligt mange ingredienser for at lave en lækker rødkål.

Derudover kan børnene faktisk også være med til at lave noget af julemaden, fordi denne hjemmelavede rødkål ikke kræver supermeget.

Velbekomme - og god jul!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler