Læs også

Grønt med dip

Foto: Miklos Szabo

Spidskålssalat med klementin og agurk

Lav sprød spidskålssalat med klementin og agurk som let mellemmåltid. Læs med her og find ud af hvordan.

2. december 2015 af Anne Larsen

Spidskålssalat med klementin og agurk

1 person

75 g fintsnittet spidskål: grøn eller lilla – hvidkål eller kinakål
1 stængel bladselleri
1⁄2 agurk
1 klementin
2 halve valnøddekerner*
1 spsk lyse sesamfrø
1 spsk valnøddeolie
1 tsk agavesirup
havsalt


Sådan laver du spidskålssalat

  • Anret kålen med fine skiver af bladselleri, agurk skåret (på mandolinjern) på langs samt både af klementin.
  • Skær valnødder groft. Varm olien op på en lille slip-let-pande, kom valnødder og sesam ved og steg det let gyldent i ganske kort tid. Kom sirup og et nip salt ved og læg det til afkøling på et stykke bagepapir.
  • Top salaten med crunch.

Næringsindhold i spidskålssalat pr. person
Energi: 268 kcal Protein: 5,9 g Fedt: 20,2 g Kulhydrat: 19,1 g Kostfibre: 5,3 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler