Læs også

Proteinbar

Snack-bar

Baren er skræddersyet til at bygge bro mellem frokost og aftensmad. Baren mætter godt og giver dig supersund energi.

7. juli 2016 af I FORM

Opskrift (ca. 26 barer)

150 g valnøddekerner
200 g svesker uden sten
120 g boghvedeflager
80 g kokosmel
1 ubehandlet citron,
kun skallen
2 ubehandlede appelsiner,
kun skallen
3 tsk. byggræspulver
60 g soltørrede blåbær


Marinade

1,5 dl rørsukkersirup
1 dl crunchy peanutbutter
1 stang vanilje
2 spsk. appelsinsaft


Sådan gør du


Hak valnøddekerner og svesker i små stykker. Riv skallen på citron og appelsiner. Ælt alle ingredienser sammen. Varm sirup og peanutbutter på en pande med vaniljekorn og appelsinsaft, hæld dette over massen, og bland godt.

Beklæd et ovnfast fad (34 x 20 cm) med bagepapir, og fordel massen heri. Bag på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 20 min. Skær massen ud i ca. 26 barer, og stil dem på hovedet på en bageplade. Bag dem nu i 15 min. ved 150 grader.


Spis den her

Baren er skræddersyet til at bygge bro mellem frokost og aftensmad. I disse timer dukker sulten ofte op, og her giver baren ny, sund energi, så du igen kan koncentrere dig.

For at opnå den optimale effekt skal du spise den, inden blodsukkeret dykker alt for kraftigt, dvs. 20-30 minutter før du bliver overmandet af lækkersult.

Derfor virker den

Baren mætter godt og giver dig supersund energi til hele dagen. Fordelingen af vitaminer, mineraler, kostfibre, proteiner, kulhydrater og fedt er afstemt, så baren udgør et eksemplarisk lille måltid.

Tip

Barerne kan holde sig i op til tre uger, hvis du opbevarer dem i køleskabet. Hvis du ikke når at få dem spist inden da, kan du sagtens fryse resten ned, så du har ekstra energi til de næste mange uger.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...